POJAČANA KONTROLA U samo osam sati policija zbog brzine zaustavila 93 vozača

Od početka ovog tjedna policijski službenici Policijske uprave virovitičko–podravske vrše pojačani nadzor brzine kretanja vozila u sklopu planiranih aktivnosti organizacije TISPOL, a u četvrtak, 09. kolovoza od 14 do 22 sata je na cijelom području Virovitičko-podravske županije provedena i akcija nadzora brzine kretanja vozila.

U samo 8 sati provedbe akcije, policijski službenici su utvrdili 111 prekršaja, od kojih je kod čak 93 vozača uređajima za mjerenje brzine kretanja vozila izmjerena brzina veća od ograničenja na dijelu prometnice na kojem je nadzor vršen.

Zbog ponovno narušenog stanja sigurnosti u prometu od početka kolovoza na području Republike Hrvatske i Policijske uprave virovitičko–podravske, prvenstveno povećanog broja smrtno stradalih u prometnim nesrećama policijski službenici će nastaviti s pojačanim nadzorom prometa, do kraja tjedna posebno pojačanim nadzorom brzine kretanja vozila.

Osim po ovom prekršaju koji je najčešći uzrok najtežih prometnih nesreća posebno pojačano će u predstojećem periodu policijski službenici postupati u nadzoru vozača pod utjecajem alkohola, te sankcioniranju nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, kao i na nadzoru prometa i zaštiti najugroženijih kategorija sudionika u prometu, odnosno vozača bicikla, mopeda i motocikla, te pješaka.

(www.icv.hr, foto: ilustracija, pixabay.com)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content