Predstavljen projekt “Naš hod kroz vremeplov”: Osobe starije od 54 godine sudjelovat će na radionicama plesa, pjevanja i slikanja

U Vijećnici Općine Pitomača u srijedu je održana početna konferencija projekta „Naš hod kroz vremeplov“. Predstavljen je projekt vrijedan 122.737 tisuće kuna, a čiji je nositelj Općina Pitomača s partnerima Udrugom „Čuvarice kulturne baštine“ Kladare i Udrugom umirovljenika Hrvatske Općine Pitomača. Projekt, koji je napisala tvrtka DRAFT d.o.o., financiran je u 100 postotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstva kulture, od čega je 104.326 kuna osigurano iz sredstava EU fonda, dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 18.410 kuna osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna.

– Cilj projekta je unaprijediti kvalitetu života osoba starijih od 54 godine na području općine Pitomača – rekla je Danijela Rešetar iz tvrtke DRAFT. Kroz osam radionica plesa i pjevanja te deset slikarskih radionica korisnici će poboljšati svoju uključenost u društvo i ispuniti svoje slobodno vrijeme. – Radionice će voditi Đurđica Rengel, učiteljica glazbene kulture iz Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača i slikar Stjepan Ivanec – najavila je Majda Kodžaga, predsjednica Udruge „Čuvarice kulturne baštine“ Kladare. (www.icv.hr, ml; foto: M.Lukačić)
[g-gallery gid=”476351″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content