Stambenu pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja dobilo petero stradalnika iz Domovinskog rata

Na prigodnoj svečanosti održanoj 3. kolovoza u zgradi Virovitičko-podravske županije pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić dodijelio je pet rješenja za dodjelu stanova, kredita i financijske potpore Ministarstva hrvatskih branitelja. Stan u Belišću dobio je 30-postotni hrvatski ratni vojni invalid Marijan Foro iz Čađavice, financijsku potporu za kupnju prve nekretnine dobio je Igor Bogdan iz Špišić Bukovice, stambeni kredit za poboljšanje uvjeta stanovanja dobili su 30-postotni ratni invalid Zlatko Maraković iz Vukosavljevice i 20-postotni invalid Mario Široki iz Gradine. Stambeni kredit za nastavak izgradnje i dovršenje kuće dobila je Kata Dudović iz Slatine za smrtno stradalog hrvatskog branitelja iz svoje obitelji.

IMG 6980 Medium

Govoreći o dodjeli stanova pomoćnik ministra Nenad Križić istaknuo je da je u Hrvatskoj 11.239 branitelja i stradalnika koji čekaju da im se riješi stambeno pitanje, a u našoj županiji ostalo je riješiti još 214 zahtjeva:
– Rok za stambeno zbrinjavanje je deset godina, a u tom vremenu riješit ćemo sve one koji su podnijeli zahtjev. U kontinuitetu rješavanja stambenog pitanja, 2015. i 2016. godine bili su skromniji rezultati, jer su svake godine bila riješena samo dva kredita od okvirno 210.000 kuna, no prošle godine riješeno je 5 stanova, odnosno 19 kredita u iznosu 1.900.000 kn – naglasio je Nenad Križić.

IMG 6989 Medium

Na pomoći oko zbrinjavanja zahvalio je hrvatski ratni vojni invalid Marijan Foro, koji je zahtjev podnio još 2007. godine:
– Do sada sam živio u nenormalnim uvjetima, nisam imao čak ni WC, ni kupaonicu. Sretan sam što je dolaskom novog tima predvođenog ministrom Tomom Medvedom moja noćna mora prestala. Savjetujem stoga svima onima koji su u sličnoj situaciji da što prije podnesu zahtjev jer će im to, siguran sam, biti riješeno – pozvao je branitelje Marijan Foro.
Na toj prigodnoj svečanosti nazočili su i zamjenik župana Darko Žužak, gradonačelnik Ivica Kirin, načelnik Špišić Bukovice Hrvoje Miler, načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević i dopredsjednik virovitičke Koordinacije braniteljskih udruga Zdenko Blažičević. (www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”471261″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content