U organizaciji Udruge maratonaca VPŽ ”Glasnici istine” održan 8. Memorijalni maraton ”Da se ne zaboravi Baranja ’91.”

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine” organizirala je u subotu, 25. kolovoza, 8. memorijalni maraton koji se trčao od Osijeka do Batine u dužini od 40 kilometara.

Memorijalni maraton pod nazivom ”Da se ne zaboravi Baranja ´91.” posvećen je sjećanju na 1991. godinu i progonstvo preko 22 tisuće Baranjaca, većinskog hrvatskog stanovništva, kao i mađarske nacionalne manjine, među kojima je bio i predsjednik Udruge maratonaca VPŽ ”Glasnici istine” Pavo Tutenov, inicijator ovog maratona 2011. godine.

baranaj 2018 6 Custom
facebook, Glasnici istine

Na samom startu u Osijeku okupilo se preko dvadesetak maratonaca iz Zagreba, Našica, Osijeka, Virovitice, Koritne, Antunovca, Josipovca, Slatine, koje je pozdravnim riječima ispratio Darko Nađ, predsjednik Odbora za branitelje grada Osijeka i izaslanik gradonačelnika Osijeka Ivice Vrkića.

Na svome putu do ciljnog odredišta u Batini sudionici maratona zastali su u Bilju, Čemincu i Kneževim Vinogradima, gdje su skupa sa predstavnicima općinskih vlasti i udruga proisteklih iz Domovinskog rata odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

baranja 2018 9 Custom
facebook, Glasnici istine

Ovaj, 8. memorijalni maraton, održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja čiji je izaslanik bio umirovljeni brigadir Filip Aračić, a koji je skupa sa predsjednicom Općinskog vijeća Općine Draž Evom Balatinac i načelnikom Općine Draž i ratnim zapovjednikom 135.baranjske brigade umirovljenim brigadirom Stipanom Šašlinom, dočekao sudionike, te su zajedno, nakon pozdravnih riječi, simboličnim bacanjem vijenca u Dunav odali počast svim poginulim Baranjcima u Domovinskom ratu.

baranja 2018 1 Custom
facebook, Glasnici istine

Od strane organizatora, Udruge maratonaca VPŽ ”Glasnici istine”, na memorijalnom maratonu sudjelovali su Pavo Tutenov, Mario Kovač, Duško Štrbac, Siniša Kanis, Robert Poljanac i Miroslav Milovuković predsjednik UHBL PTSP Virovitičko-podravske županije koji već godinama pruža logističku podršku u organizaciji.

baranja 2018 5 Custom
facebook, Glasnici istine

Veliku zahvalnost ”Glasnici istine” uputili su Vatrogasnoj zajednici općine Sopje na pomoći.

(www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content