Početna konferencija projekta “Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja općine Crnac”

U petak, 24. kolovoza s početkom u 12 sati u prostorijama Općine Crnac biti će održana Uvodna konferencija projekta “Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja općine Crnac”. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.157.985 kuna, a razdoblje provedbe projekta je od 30. svibnja 2018. do 30. studenog 2020. godine.

Projekt je odobren u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiranog u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. do 2020.” iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

-Općina Crnac nositelj je projektne prijave s partnerima, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Slatina. Provedba projekta planirana je u trajanju od 30 mjeseci, a namijenjena je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Predviđeno je zapošljavanje 12 žena i jednog koordinatora projektnih aktivnosti. Zahvaljujući ovom projektu na području Općine Crnac bit će pružena podrška i potpora te briga o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, za njih ukupno 60 na području općine. Također, krajnjim korisnicima će se na mjesečnoj razini kupovati i dostavljati potrepštine potrebne za osobnu higijenu i održavanje higijene stambenog prostora – rekao je pročelnik JUO Crnac Danijel Jozić te naglasio kako će iz projekta biti osigurana sredstva za kupovinu bicikala za svaku djelatnicu kao vid pomoći kod obavljanja poslova, a ciljna skupina imat će mogućnost dodatnog obrazovanja, te stjecanja uvjerenje o osposobljenosti i tako će postati konkurentnija na tržištu rada.

(www.icv.hr, adf, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content