VOZIO NEREGISTRIRANI MOPED BEZ VOZAČKE I KACIGE Mladić (22) zbog brzine sletio s ceste i teško se ozlijedio

U ponedjeljak u noćnim satima na županijskoj cesti između Zvonimirovca i Čađavice došlo je do prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđen 22-godišnji vozač mopeda. Do nesreće je došlo kada je vozač zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubio nadzor nad mopedom i sletio s ceste. Mladić je vozio neregistrirani i neosigurani moped, bez vozačke dozvole i bez kacige.

Nakon prometne nesreće pobjegao je s mjesta događaja, dok je moped ostavio u kanalu. Vrlo brzo je pronađen i potom prevezen u Opću bolnicu Virovitica radi pružanja liječničke pomoći. Nakon izvršenog liječničkog pregleda utvrđeno je da je prilikom pada zadobio teške tjelesne ozlijede zbog kojih je zadržan na liječenju.

Prema policijskom izvješću, riječ je o mladiću koji je do sada već kažnjavan zbog počinjenja ovih i sličnih prekršaja.

Policija upozorava kako je ova prometna nesreća već petnaesta ove godine u kojoj su nastradali sudionici na mopedima i motociklima, a od kojih je petero zadobilo teške i 10 lake tjelesne ozlijede.

– Iako su nastupanjem prvih dana lijepog vremena policijski službenici započeli s pojačanim nadzorom prometa mopeda i motocikala, stradavanje ovih sudionika u prometu nije rijetkost i uz pješake i bicikliste ih ubrajamo u najranjivije sudionike u prometu.Kako bi se spriječilo njihovo stradavanje, vozače mopeda i motocikla opetovano upozoravamo da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila, odnosno prilagode brzinu kretanja vozila uvjetima na cesti, ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih droga, poštuju prednost prolaska, vrše pretjecanje samo na mjestima na kojima je to dozvoljeno i mogu pretjecati na siguran način, ne upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, koriste dnevna svjetala za vrijeme vožnje, ne upravljaju vozilima u vrijeme izrečene mjere opreza i zabrane upravljanja motornim vozilima, ne upravljaju neregistriranim i tehnički nepregledanim vozilima i za vrijeme vožnje obavezno koriste propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu, a policijski službenici će s pojačanim nadzorom prometa ovih kategorija vozila nastaviti i u narednom periodu – stoji u policijskom priopćenju. (www.icv.hr, ml; foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content