1. ŽNL: BORBA ZA VRH Međusobno igraju šest vodećih momčadi

Ovaj vikend na terenima županijskih prvoligaša donosi nekoliko derbija.

U subotu, 15. rujna, u sklopu 5. kola Suhopolje ugošćuje Rezovac. Gosti ne dolaze s bijelom zastavom, ali su svjesni kvalitete domaće momčadi.

-Ako želimo biti uspješni na gostovanju u Suhopolju, moramo promijeniti pristup našoj igri. Tek tada možemo razmišljati o bodu – rekao nam je trener Rezovca Zlatko Vuković.

U nedjelju, 16. rujna bušetinsko gledalište će biti premalo za sve gledatelje. Dvije momčadi koje su u prva četiri kola osvojile maksimalni broj bodova, Bušetina 1947. i Mladost iz Čačinaca odmjerit će svoje snage.

U Gornjem Bazju igra se dvostruki susjedski derbi. Bratstvo i Lukač 05 susjedni su prvoligaški klubovi u općini Lukač, a trenutno su susjedi i na prvenstvenoj tablici.

-Stiže nam jedna jako dobra ekipa, meni vrlo poznata jer sam igrao tamo prošle godine, jednu polusezonu. Očekujem jednu tvrdu i neizvjesnu utakmicu, ali vjerujem da, ako ostavimo srce na terenu kao ekipa, možemo doći do pobjede i uzeti tri boda i tako usrećiti naše vjerne navijače – najavio je utakmicu Zvonimir Juhas, vodeći strijelac Bratstva sa pet postignutih pogodaka.

Susjedski derbi igra se i u Mikleušu, gdje domaća momčad dočekuje Dinamo iz Četekovca.

Sloga je u Zdencima favorit u susretu sa Slavonijom iz Sladojevaca.

U Čađavici nas očekuje zanimljiv susret između domaće Mladosti 1930. i Voćina.

Podravac iz Sopja nakon dva poraza ima priliku doći do novih bodova u utakmici s posljednje plasiranim Graničarom iz Okrugljače.

U petom kolu se sastaju:

U subotu, 15. rujna u 16,30 sati: Suhopolje – Rezovac.

U nedjelju, 16. rujna u 16,30 sati: Bušetina 1947. – Mladost Čačinci, Bratstvo Gornje Bazje – Lukač 05, Mikleuš – Dinamo Četekovac, Sloga Zdenci – Slavonija Sladojevci, Mladost 1930. Čađavica – Voćin i u Novoj Šarovki Podravac Sopje – Graničar Okrugljača.

(www.icv.hr, mš, foto: T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content