4. LIGA BJ-KC-VT U Orahovici “pao” i Tomislav iz Bereka, Papuk na korak do prvog mjesta

Nogometaši orahovačkog Papuka uz dosta su muke upisali tri nova vrijedna boda u 4. nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica.

U sklopu 5. kola, u Orahovicu je došao fenjeraš lige, momčad Tomislava iz Bereka koja se pokazala kao tvrd orah Orahovčanima. Papuk je naoko krenuo s onom nepopularnom starom ”lako ćemo”, a gosti su od prve minute imali čistu namjeru – ne izgubiti. Postavili su čvrsti defanzivni blok i vrebali grešku domaćina da ponešto ”ušičare” iz kontre. Posrećilo im se u 39. minuti kada je iz jednog naizgled lošeg napada, igrač Tomislava došao do nekih 22 metra od vrata Mehmedija, dolazi do duela ramenima, no sudac Ritoša svira prekršaj Papukovog Šantića i slijedi opasan slobodnjak kojeg Vlašić sjajno posprema preko živog zida u mrežu.

Nk Papuk NK Tomislav 3 Custom

Taj pogodak malo je trgnuo Papuk koji je i dalje pritiskao, ali bez pravog učinka, bez udarca na gol. Ipak, Papuk izjednačava u 45. minuti susreta, uz malo sreće. Sjajno je desnu stranu probio povratnik Mimić, uputio oštru loptu na peterac, a tamo branič gostiju Vujašković nespretno odbija loptu u vlastitu mrežu.

Od prvog sučevog zvižduka u drugom dijelu vidjelo se da Papuk želi pobjedu i krenuo je nešto odlučnije što mu se isplatilo već u 47. minuti susreta. Igrač utakmice Benjamin Radinković primio je loptu ne nekih 40-ak metara od gola gostiju i potom je lucidno kroz obranu gostiju gurnuo u for Vukoviću. Iskusni Papukov napadač rutinirano poentira pokraj nemoćnog vratara.

NK Papuk NK Tomislav Custom

I kada se očekivalo da će se Papuku otvoriti, gosti su krenuli igrati još čvršće, čak pregrubo. Kod jednog takvog starta u 53. minuti došlo je do naguravanja i koškanja među igračima, a onda je gostujući Orlović nepotrebno i nesportski udario Rukavinu i sucu Ritoši nije preostalo ništa nego pokazati izravni crveni karton.

Tako je Papuk nastavio s igračem više i počeo nizati prilike, no lopta jednostavno nije htjela u gol. Zicere su promašivali dva puta Rukavina i Mimić, potom i Radinković i Čavić.

U 89. minuti susreta Čavić, koji je zbog ozljede ušao tek u drugom dijelu susreta, pretrčao je kao brzi vlak dva igrača Tomislava, a potom ga Vujašković grubo s leđa ruši i biva kažnjen žutim kartonom, a obzirom da mu je to bio drugi i on je ranije poslan na tuširanje.

Nk Papuk NK Tomislav 5 Custom

S dva igrača više Orahovčani su pokušavali, no ostalo je 2:1 i unatoč lošijoj predstavi momčadi trenera Dark Krsnika, bodovi su upisani.

-Nisam zadovoljan današnjom igrom, nismo djelovali kao ekipa. Sve je to išlo nekako stihijski, bez ideje, soliranjem i tu je došlo do puno nervoze u igri. Ipak, upisali smo očekivana tri boda i primakli se vodećem Tehničaru samo na bod – rekao je Darko Krsnik te kao igrača utakmice potvrdio Benjamina Radinkovića koji je uz sjajnu igru u polju i donio pobjedu jer je kod prvog gola Papuka poslao loptu Mimiću, a kod drugog u gol šansu gurnuo Vukovića.

Nk Papuk NK Tomislav igrač utakmice Benjamin Radinković copy Custom

-Nismo baš djelovali dobro. Nismo igrali onako kako znamo. Ipak, uspjeli smo pobijediti i to je najvažnije, bodovi se pišu, a nama je ovo velika opomena da samo s maksimalnom željom i htjenjem moramo ući u svaku utakmicu – rekao je domaći nogometaš i igrač utakmice Radinković.

U ovoj lošoj, rastrganoj i nervoznoj utakmici treba svakako izdvojiti i pohvaliti dvije mlade pomoćne sutkinje Aleksandru Vitelić i Ivanu Grčić koji su svoj posao odradile sjajno, bez ijedne pogreške.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

Nk Papuk NK Tomislav 4 Custom Nk Papuk NK Tomislav 1 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content