Asfaltirano je već više od 2 kilometra ceste prema biseru Slavonije Jankovcu koji u budućnosti može postati hit turistička destinacija ovog dijela Hrvatske

Nedavno je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, govorilo o trenutnim EU projektima u RH. Među 20 najznačajnijih nalazi se i jedan iz Virovitičko-podravske županije – Park prirode Papuk s EU projektom Geopriče UNESCO Geoparka. U sklopu ovog projekta izgradit će se „Geo-info centar Voćin“, opremiti dvorana u Kući panonskog mora u Velikoj, gradnja adrenalinskog parka u Dubokoj, postaviti šest vidikovaca diljem parka…

No, u sklopu ovog projekta, među turistima koji vole kontinent i Slavoniju, a posebno Papuk, odjeknula je vijest kako će se rekonstruirati cesta Slatinski Drenovac – Jankovac. Ova godina je rekordna po posjećenosti turista Parku prirode Papuk. Primjerice Jankovac je u prvih osam mjeseci vidjelo 25.000 posjetitelja, a samo usporedbe radi u cijeloj 2017. bilo ih je 7.000.
Upravo ta asfaltirana cesta, olakšat će put prema Jankovcu, ali i na Papuk. Put od Slatinskog Drenovca prema ovom biseru Slavonije bit će prošlost. Taj drndavi komad ceste već je danas dio povijesti, jer već je više od 2 kilometara ceste – asfaltirano. Do zime će asfalt biti postavljen, a Jankovac i Papuk bitno dostupniji nego je to bilo do sada.

Otvarajući radove, prije pet mjeseci, potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, podcrtao je kako će asfaltirana prometnica puno značiti za dodatnu popularizaciju odredišta u Parku prirode Papuk, među kojima Jankovac ima dominantnu ulogu.

Trenutne radove na cesti prema Jankovcu, obišao je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz svoje zamjenike Marija Klementa i Darka Žužaka, načelnika Općine Čačinci Mirka Mališa i njegovog zamjenika, ujedno ravnatelja Parka prirode Papuk, Alena Jurenca, te ravnatelja Županijske uprave za ceste VPŽ Brune Perkeca.

Više od 2 kilometra asfalta je već postavljeno, a putovanje ovom dionicom, prema Jankovcu, predstavlja, u odnosu na nekad – rapsodiju u putovanju.

– Asfaltiranjem ove ceste, značajno će se povećati broj dolazaka turista i na Jankovac, u sam Park prirode Papuk, ali i cijelu Virovitičko-podravsku te Požeško-slavonsku županiju, jer će turističke destinacije na ovom području biti puno dostupnije. Ovim projektom doprinijet će se razvoju ovog dijela Hrvatske i Virovitičko-podravske županije – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Vrijednost radova rekonstrukcije dionice ceste od Slatinskog Drenovca preko Jankovca do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije iznosi 19.312.466,25 kuna.
Park prirode Papuk kao prijavitelj projekta u partnerstvu je sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko-podravske županije. To je do sada najveći projektni prijedlog odobren u ovom dijelu Hrvatske. Studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju izradila je VIDRA agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije… Izvođači radova su zajednica ponuditelja Osijek Koteks i Gravia Osijek. (www.vpz.hr)
[g-gallery gid=”482022″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content