BOLJA BRIGA ZA PACIJENTE Stigla nova oprema na Odjel kirurgije Opće bolnice Virovitica

Projekt “Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica” vrijedan 50 milijuna bespovratnih EU kuna, odobrenih u stopostotnom iznosu predstavlja financijski najveći ostvareni europski projekt Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije. Za ovaj projekt, koji je izvrstan korak prema još boljoj zdravstvenoj slici naše županije, nesebičnu potporu su, između ostalih, dali i potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric.

Ulaganje u opremu, predstavlja garanciju stanovnicima ove županije, ali i onima koji će u budućnosti dolaziti u nju. Osim što će dobiti iznimno kvalitetnu i brzu uslugu, liječnici će raditi na „svemirskoj tehnologiji“, kakvu imaju moderno opremljene bolnice u velikim gradovima.

Početkom lipnja, potpisano je ukupno 11 ugovora u vrijednosti 20.307.831 kuna za „Opremanje operacijskog bloka, centralne sterilizacije i jedinica intenzivnog liječenja“ te „Opremanje dnevnih bolnica“ Opće bolnice Virovitica.

– Ovo će puno značiti za pacijente iz Virovitice, Virovitičko-podravske županije, ali i sve one koji gravitiraju ovoj bolnici. Ova oprema će puno značiti i našim liječnicima, koji će imati priliku kvalitetnije raditi s pacijentima u novim prostorima Opće bolnice Virovitica – kazao je tada župan Igor Andrović, dok je ravnatelj Opće bolnice Virovitica, Dinko Blažević, istaknuo kako će se „kroz dnevne bolnice povećati broj prijema pacijenata, ali i kvaliteta zdravstvenih pregleda, a bolnica će dobiti na učinkovitijem razvoju svih odjela i poboljšati zdravstvenu uslugu i skrb za sve buduće pacijente“.

Gotovo četiri mjeseca kasnije, velik dio opreme je došao. Kako će to uskoro izgledati, uvjerio se i župan Igor Andrović, koji je sa svojim suradnicima, pročelnicama Ureda župana i Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, Jasnom Abramović i Melitom Sirovicom te ravnateljima zdravstvenih institucija s područja VPŽ, Lahorkom Weiss (Zavod za hitnu medicinu VPŽ), Ivicom Fotezom (Dom zdravlja VPŽ), Miroslavom Venusom (Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ) uz pratnju ravnatelja Opće bolnice Virovitica, Dinka Blaževića, obišao buduće odjele.

V.d. pročelnika Službe kirurških djelatnosti OB Virovitica, dr. Tomislav Ružić, oduševljen je novom opremom. Ističe kako ona pruža „novi nivo zdravstvenih usluga, bolju kvalitetu i brži rad, trošenje manje resursa nego do sada, kao i uz obradu većeg broja pacijenata u „istoj jedinici vremena“.

– Zahvaljujući ovom ulaganju, produktivnost će nam se povećati minimalno 20 posto, a to na „velikim brojevima“ puno znači – ističe dr. Tomislav Ružić.

Prevedeno, ako su nekada imali dvije operacije u jedinici vremena, u skoroj budućnosti, bit će ih tri ili više, a sve na korist pacijenata, bolje i kvalitetnije zdravstvene brige i skrbi za stanovnike Virovitičko-podravske, ali i stanovnika koji gravitiraju Općoj bolnici Virovitica.

IMG 8602

A što se to opremilo?

– Imamo novi i potpuno opremljen operacijski blok u četiri operacijske sale, u abdominalnoj, traumatološkoj, ortopedskoj i ginekološkoj. Još očekujemo opremu u urološkoj i jedna koja će biti u „hitnoj sali“. Riječ je o multimodularnoj opremi s raznim mogućnostima priključaka. Tu su i dva nova laparoskopska stupa, jedan za abdominalnu kirurgiju s mogućnosti priključka endoskopa, gastroskopa i mogućnost priključka drugih instrumenata, jedan za artroskopiju… – nabraja nam dr. Tomislav Ružić.

Došli su i novi vakuumi, usisavači, saugeri, elektrokauteri, nova ozonska i led rasvjeta. Tu su i novi kreveti s monitorima, potpuno nova i opremljena intenzivna ambulanta, najsuvremenija oprema koja se može u ovom trenutku nabaviti.

– Dobili smo i jedan novi ultrazvučni aparat u kiruršku ambulantu, tu je i nova urološka oprema za novu dnevnu bolnicu. U studenom nam dolazi kompletna linija najsuvremenija oprema sterilizacije i substerilizacije, od parne do plazme – dodaje dr. Tomislav Ružić.

Nova oprema ponudi će novu razinu usluge pacijentima.

– U našem svakodnevnom radu, puno će nam značiti ova najsuvremenija oprema kojom će biti opremljena Opća bolnica Virovitica. S njom ćemo imati bolju razinu i kvalitetnije usluge prema svim našim korisnicima, kako onima koji dolaze iz Virovitičko-podravske, tako i onima koji dolaze iz drugih županija, posebno iz Osječko-baranjske županije – zaključio je na kraju Tomislav Ružić. (www.vpz.hr)
[g-gallery gid=”482519″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content