Energetskom obnovom do manjih troškova: Počeli radovi na zgradama 3 i 4 virovitičkog Dječjeg vrtića

Radovi na energetskoj obnovi zgrade 2 Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica ušli su u završnu fazu, a započeli su i radovi na zgradama 3 i 4. Konkretno, trenutno se radi na zgradi 3.

Energetskom obnovom zgrada 3 i 4 predviđena je ušteda u potrošnji toplinske energije za 66,34 posto na godišnjoj razini, smanjenje godišnje emisije CO2 za 73,51 posto, a samim time osigurat će se i optimalni uvjeti za siguran boravak djece i odraslih u vrtiću.

Nositelj projekta je Dječji vrtić Cvrčak, a partner je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – Sektor za energetsku učinkovitost. U suradnji s prijaviteljem, projekt je prijavila Razvojna agencija VTA. Vrijednost projekta iznosi 5.985.917,33 kuna, a sufinanciranje EU je 61,02 posto ukupno prihvatljivih troškova, dok razliku podmiruje osnivač, odnosno Grad Virovitica.

Na službenim stranicama, Grad Virovitica, zamolio sve roditelje i skrbnike djece za razumijevanje jer će nakon dovršetka radova na zgradama vrtića u njima djeca imati ugodniji i ljepši boravak te radno okruženje. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content