ERASMUS+ “KARATE I ZDRAVLJE” Poziv na uključivanje osobama starijim od 55 godina

Sportska zajednica grada Virovitice i virovitički Karate klub pozivaju sve starije od 55 godina na uključivanje u program koji je pokrenuo Hrvatski karate savez te se provodi u Virovitici pod nazivom Erasmus+ „Karate i zdravlje“. Program je namijenjen osobama starijim od 55 godina, a u cilju poboljšanja zdravstvenog i psihičkog stanja navedenog dijela populacije.

Projekt je prepoznat i prihvaćen u Europskoj uniji, a kao partneri provode ga i Karate savez Slovenije, Karate savez Srbije te Karate savez Crne Gore.

Program će u Virovitici provoditi treneri virovitičkog Karate kluba, kao i ostale stručne osobe HKS-a uključene u njegovo provođenje.

Ova aktivnost podrazumijeva organizaciju jednodnevne demonstracije, odnosno predstavljanje prednosti karatea za zdravlje, a cilj je povećanje svijesti o tjelesnoj aktivnosti te komunikacija s ciljanom skupinom kako bi je se motiviralo na uključivanje u vježbu.

Prezentacija programa održat će se u srijedu, 3. listopada u prostorijama Karate kluba Virovitica.

Program će se provoditi u prostorima bivše vojarne, u dvorani Karate kluba Virovitica te je besplatan za sve koji se uključe, a polaznici će kroz medicinsko praćenje vidjeti koliko im se poboljšalo psihofizičko stanje. Također, polaznicima će se omogućiti prisustvovanje seminaru koji će organizirati voditeljica programa Blagica Komar.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content