FOTO: Virovitički rukometaši pokazali tko je gazda u Slavoniji, pobijedili Osijek 30:28

Preko četiristo gledatelja došlo je vidjeti prvi domaći susret rukometaša Viro Virovitice u novoj sezoni. Nakon startne pobjede očekivao se nastavak pobjedničkog niza u slavonskom derbiju s Osijekom, koji ima premijerligaške ambicije. Unatoč početnoj pobjedi u susretu s Vidovcem u Osijeku je proteklog tjedna bilo turbulencija. Ekipu je napustio trener Vedran Ćurak, a na klupu je sjeo Ivan Šunda, koji je prije dvije godine igrao za virovitički klub.

Domaći sastav u utakmicu je ušao furiozno i napravio prednost od nekoliko zgoditaka (6:1, 8:3). Gosti se nisu predavali i vrlo brzo su smanjili prednost domaće momčadi na dva tri zgoditka zaostatka. Na odmor se otišlo prednošću domaćeg sastava 15:12. Do kraja utakmice se nastavila igra živaca. U nekoliko navrata domaći rukometaši se uspijevaju odvojiti na četiri, pet zgoditaka prednosti, ali gosti se ponovno vraćaju u igru, smanjujući prednost na jedan do dva zgoditak zaostatka. Više od toga nisu uspjeli, te su domaći igrači na kraju upisali dva boda pobjedom 30:28.

MG 4634

– Kako sam predviđao. Bila je to teška utakmica. Mi smo u nju ušli furiozno, ali nismo mogli izdržati jak tempo, te je došlo do oscilacija u našoj igri. Na kraju smo zahvaljujući upornosti i požrtvovnosti osvojili dva boda. Slijedi gostovanje u Zagrebu kod Medvešćaka. Opet ćemo dati sve od sebe i pokušati osvojiti bodove – zadovoljan je bio trener Viro Virovitice Damir Vašarević.

– Nismo odigrali na našoj razini, te smo pretrpjeli poraz – izjavio je trener Osijeka Ivan Šunda.

Viro Virovitica: Dino Meter, Igor Gašparović 3, Karlo Vašarević 10, Kristijan Smiljčić 2, Ivan Gašparović, Dario Vozab 4, Karlo Štimac, Luka Moslavac 6, Dominik Sabo, Matko Crljenić 1, Antonio Starčević 2, Ivan Janjić 1, Borna Šimić, Karlo Moslavac, Toni Smutni i Dubravko Benko 1. Trener: Damir Vašarević.

MG 4539

Sedmerci: 2(2)

Isključenja: 14 minuta (Karlo Vašarević i Luka Moslavac po 4 minute; Igor i Ivan Gašparović, te Antonio Starčević po 2 minute).

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”481060″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content