FRKA 2018. Kao aristokracija na dvoru – publika uživala u glazbenom vremeplovu Camerate Cantilly

Virovitička publika mogla je večeras (nedjelja) uživati poput aristokracije na dvoru nekad i to zahvaljujući odličnom komornom sastavu Camerata Cantilly, a koji je u župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici nastupio u okviru Frke 2018. – Festivala radosne kulture.

frka2 2

Riječ je o komornom sastavu puhačkih glazbala, koji je zasad jedini takvog tipa u Hrvatskoj, utemeljen 2014. godine u Samoboru. Jezgru Ansambla čini klasični puhački oktet sastavljen od para oboa, klarineta, rogova i fagota. Osnivač i umjetnički voditelj Ansambla je klarinetist Mihael Paar.  Ansambl utjelovljuje vrtu glazbe i tip sastava pod pojmom “Harmonienmusik” i omogućuje putovanje u zlatno doba europske glazbe, kada je “Harmonie” bila glavna atrakcija ondašnjih europskih dvorova.

Ansambl klasičnu, ali i modernu glazbu predstavlja publici na nov i zanimljiv način, a Virovitici su se predstavili biranim opusom W.A. Mozarta, J. Haydna, G. Gershwina, J.S. Bacha i L. van Beethovena.

New Image

Kako je i najavio Romano Tripalo, u ime organizatora Frke, Camerata Cantilly publiku je zaista odvela na glazbeno putovanje u prošlost, zahvaljujući istaknutim hrvatskim glazbenicima za oboom, klarinetom, fagotom i rogom. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content