Hodočasnici Slatinskog dekanata na 3. nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji

foto: Župa sv. Josipa Slatina

Oko 150 hodočasnika iz slatinskog dekanata, koji obuhvaća župe Čađavica, Nova Bukovica, Podravska Moslavina, Sladojevci, sv. Josipa i bl. Ivana Merza Slatina, Sopje i Voćin, na hodočašće je krenulo 14. rujna kroz Bosnu i Hercegovinu s krajnjim ciljem sudjelovanja na 3. nacionalnom susretu katoličkih obitelji koji se održavao na Gospinom otoku u Solinu. Domaćin 3. nacionalnog susreta katoličkih obitelji pod geslom ”Obitelj-izvor života i radosti” bila je Splitsko-makarska nadbiskupija, a održan je u Splitu i Solinu, 15. i 16. rujna.

Hodočasnike slatinskog dekanata na ovom je putovanju vodio dekan Slatinskog dekanata i župnik Župe sv. Josipa Slatina vlč. Dragan Hrgić.

foto: Župa sv. Josipa Slatina

– Putovali smo kroz Bosnu i Hercegovinu gdje smo posjetili katedrale u Sarajevu i Mostaru, kao i franjevačku crkvu i Caritasov dom. Prošli smo pokraj Međugorja i nastavili dalje prema Solinu gdje smo bili jako lijepo primljeni. Posebno nas je ganula organizacija mladih volontera koji su nas dočekali na naplatnim kućicama, opskrbili nas vodom i šeširima za zaštitu od sunca. Dobili smo vodiče koji su nam predstavili program nacionalnog susreta katoličkih obitelji. U nedjelju smo sudjelovali na svečanom euharistijskom slavlju na Gospinoj livadi u prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu, a potom smo ostali na druženju s obiteljima na Gospinom otoku. Ono što je posebno lijepo je to što je na ovom hodočašću i putovanju bilo više obitelji s brojnom djecom iz našeg dekanata, gdje su išli i roditelji i djeca – rekao nam je vlč. Dragan Hrgić po povratku sa hodočašća.

(www.icv.hr, adf)

foto: Župa sv. Josipa Slatina
foto: Župa sv. Josipa Slatina
foto: Župa sv. Josipa Slatina