Izlagači s područja Virovitičko-podravske županije na Sajmu privrede u Zrenjaninu

“Zrbiznet 2018“ sajam privrede, u Zrenjaninu u Vojvodini, održan je od 20. do 22. rujna na kojem je izlagalo preko 150 izlagača iz pet zemalja: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Rumunjske i Srbije. Sajam je otvorila pomoćnica ministra privrede Vlade Republike Srbije Katarina Obradović Jovanović.

Nastup gospodarstva Virovitičko-podravske županije na sajmu realizira se temeljem reciprociteta u suradnji sajmova „Zrbiznet“ iz Zrenjanina i „Viroexpo“ iz Virovitice, te suradnjom Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Srednjobanatskog upravnog okruga iz Zrenjanina i Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica.

U organizaciji HGK – Županijske komore Virovitica, s područja Virovitičko-podravske županije predstavilo se je devet izlagača: Agroservis proizvodnja Virovitica, Apis Cabuna, Asel Slatina, Brana Virovitica, Dam Lozan, Meta-plast Pitomača, Mustač-Commerce – Tvornica octa Virovitica, Spider Grupa Pitomača i Viro Tvornica šećera.

IMG 7870
Foto: HGK – Županijska komora Virovitica

Sajam je posjetilo izaslanstvo s područja Virovitičko-podravske županije, koje je predvodio Milan Vanđura, direktor Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica. U okviru sajma, predstavnici HGK – Županijske komore Virovitica imali su poslovne razgovore o zajedničkim aktivnostima u cilju proširenja gospodarske suradnje s predstavnicima Gospodarskih komora iz Mađarske, Rumunjske i Srbije.

Izložbeni prostor HGK – Županijske komore Virovitica, osim brojnih posjetitelja, posjetio je i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa suradnicima, predstavnici Unije poslodavaca Srbije iz Zrenjanina i Srednjeg Banata, predvođeni Izabelom Kiš, izvršnom direktoricom, te predstavnici Regionalnih komora iz Vojvodine.

Posjetitelji su posebno iskazali interes za sokove tvrtke „Brana“ iz Virovitice, degustacija kojih je organizirana u suradnji s organizatorima sajma, na sajamskom izložbenom prostoru. Osim izlagača s područja Virovitičko-podravske županije, na sajmu su, u organizaciji HGK – Županijske komore Vukovar, sudjelovali i izlagači s područja Vukovarsko-srijemske županije. (www.icv.hr, HGK – Županijska komora Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content