Luka Modrić proglašen najboljim nogometašem svijeta u 2018. godini ispred Ronalda i Salaha

Prema odluci FIFA-e, najboljim nogometašem svijeta u 2018. godini proglašen je hrvatski reprezentativac u redovima Real Madrida, Luka Modrić. Konkurencija je bila izuzetno jaka, ali prvi čovjek FIFA-e, Gianni Infantino nagradu je predao Modriću.

Luka je zaslužio ovu prestižnu titulu u konkurenciji Cristiana Ronalda i Mohameda Salaha.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić također je bio nominiran za jednu od titula, onu za trenera godine, ali ta je nagrada otišla u ruke Didieru Deschampsu.

Nakon što je primio nagradu, Modrić se u svom govoru prisjetio generacije 1998. koja je osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, a koju su predvodili Davor Šuker, Zvonimir Boban, Robert Prosinečki…

-U ovom trenutku želio bih zahvaliti mom idolu Zvoni Bobanu i generaciji hrvatskih nogometaša koji su 1998. osvojili svjetsku broncu. Bili su mi velika inspiracija i kao momčad nas uvjerili da i mi povjerujemo kako možemo napraviti nešto veliko u Rusiji. Nadam se da ćemo mi biti inspiracija nekoj drugoj generaciji koja dolazi – poručio je L. Modrić, a prilikom njegovog obraćanja u publici je sjedio upravo Zvonimir Boban koji nije mogao sakriti suze.

Najboljim vratarem proglašen je Belgijac Thibaut Courtois, a najljepši gol sezone djelo je napadača Liverpoola Mohameda Salaha za pogodak postignut u gradskom derbiju protiv Evertona, zbog kojeg je dobio nagradu Ferenc Puskas. Nagrada za najbolje navijače pripala je Peruancima.

Nagradu za fair-play dobio je njemački nogometaš Lennart Thy koji je donirao DNK prije sedam godina kako bi pomogao oboljelima od leukemije.

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content