PRIMARNA ZAŠTITA Održana edukacija za zdravstvene djelatnike

U cilju promicanja horizontalnih politika Europske unije koje zagovaraju ravnopravnost spolova, zabranu diskriminacije i održivi razvoj, u okviru provedbe EU Projekta „Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Virovitičko-podravskoj županiji“, u petak 07. rujna 2018. godine, u organizaciji Virovitičko-podravske županije održana je edukacija na temu ravnopravnosti žena i muškaraca i zabrani diskriminacije.

Edukaciju su održale Anamarija Tkalčec, voditeljica programa Socijalna pravda i jednake mogućnosti, Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje iz Zagreba i Snježana Paripović Gut iz Udruge S.O.S. Virovitica.

-Predavanje se odnosi na jednakom pristupu zdravstvenim uslugama u zajednici, a vezano uz ravnopravnost žena i muškaraca. Želimo ukazati što to znači za građanke i građane i ljude koji rade u sektoru zdravstva. Cilj nam je zdravstvenim djelatnicima ukazati kako jednako pristupiti svim ženama i muškarcima koji zatraže zdravstvene usluge, naravno u uvjetima u kojima živimo – između ostaloga na predavanju je istakla Anamarija Tkalčec. Kako je istaknula Snježana Paripović Gut, cilj edukacije bio je ukazati djelatnicima primarne zdravstvene zaštite koji su to institucionalni i zakonski mehanizmi na razini RH i EU, koji se tiču ravnopravnosti spolova te na koji način ih ugraditi u svoje svakodnevno poslovanje.

-Želja nam je djelatnicima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti probuditi svijest o ravnopravnosti spolova i koliko je to pitanje važno te da mu moraju posvetiti pozornost u svom svakodnevnom radu. Svima to često promakne – istaknula je Snježana Paripović Gut, iz Udruge S.O.S. Virovitica.

Uz djelatnike u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, predavanju su prisustvovali predstavnici županije, ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova, članice županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova kao i ostali zainteresirani.

Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”, a sufinanciran je kroz Europski fond za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost cijelog projekta iznosi 6.641.894,03 kuna, od kojih su Virovitičko-podravskoj županiji dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu 5.595.000,91 kuna. Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a partner na projektu Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije.

logoooo

[g-gallery gid=”478196″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content