Produžen rok za subvencionirane stambene kredite! Još se stignete javiti

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar izjavio je u ponedjeljak da se rok za podnošenje zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita produžuje još tri tjedna, kazavši da ukupno očekuje više od 1.500 zahtjeva, što je ipak manje od njegovih prvotnih procjena, piše večernji.hr

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama do 14. rujna 2018.g. je zaprimala 1013 zahtjeva za subvencionirani stambeni kredit. Za ovu mjeru pomoći Republike Hrvatske kojom se hrvatskim državljanima olakšava stambeno zbrinjavanje kroz otplatu dijela stambenog kredita u prvih pet godina otplate, mladi su se ponovno mogli prijaviti od 3. rujna. Izmjenama Zakona koje su donesene 29. lipnja 2018. godine omogućeno je daljnje subvencioniranje stambenih kredita za mlade, svake kalendarske godine do 31. prosinca 2020. godine, odnosno natječaji će se za građane, osim 2018., raspisati i 2019. i 2020. godine.

Iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja kažu kako prikupljanje zahtjeva ide očekivanim tempom te poručuju svima koji imaju potrebu za rješavanjem stambenog pitanja da se imaju vremena javiti.

Uvjete subvencioniranja i ostale informacije pronađite ovdje. (www.icv.hr)