SLAVONSKA BRDSKA BICIKLISTIČKA LIGA BK ”Lood” Orahovica organizirao jubilarnu 10. XC utrku Srednjovjekovnim stazama

U sjajnom prirodnom ambijentu orahovačkog jezera i okolice, Biciklistički klub ”Lood” Orahovica organizirao je jubilarnu 10. XC utrku Srednjovjekovnim stazama u sklopu Slavonske brdske biciklističke lige. Preko 50 vozača prošlo je zahtjevnu stazu uz koju se pružaju prepoznatljiva srednjovjekovna obilježja ovoga kraja kao što su prije svih Ružica grad, a potom i kurija Hercegovac, stara rimska cesta i drugi.

0309xcutrka 6 Custom

-Iako smo imali nešto manje natjecatelja nego obično, izuzetno smo zadovoljni organizacijom i tijekom utrke i naravno čestitam te zahvaljujem svima koji su startali, a posebno onima koji su se popeli na pobjednička postolja. Hvala cijeloj ekipi BK “LOOD” na ogromnom uloženom trudu jer treba svakako reći da smo potrošili stotine sati na pripremu cijelog ovog događaja – rekao je predsjednik BK “Lood” Mario Vida.

0309xcutrka 7 Custom

10. XC utrku otvorila je orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin zahvalivši BK LOOD-u na organizaciji događaja koji uvelike promovira turizam Orahovice. Utrka je imala dva starta, u prvom su startali najmlađi sudionici, žene i veterani, a u drugom juniori i seniori elite. Na kraju, nakon iscrpnih krugova po usponima i spustovima papučkih brda, na orahovačkom jezeru su podijeljene završne nagrade.

0309xcutrka 5 Custom

U kategoriji juniora slavio je domaći vozač Borna Katić ispred klupskog kolege Petra Vrkića, kod kadeta najbrži je bio Dejan Gavrić iz BK Kastel Banja Luka, drugo mjesto pripalo je Marku Vargi iz orahovačkog LOOD-a, a treće također Orahovčaninu Danijelu Peštaju. U kategoriji žene najbolja je bila domaća vozačica, sjajna mlada 15.-godišnja Lana Marinić, a drugo mjesto osvojila je Jelena Vukosavljević iz BK Laktaši (BiH).

0309xcutrka 4 Custom

-Presretna sam sa svakom pobjedom, a kad je to na domaćem terenu onda mi je još draže. Staza je bila dosta naporna, puno je bilo spustova i uspona, ali moram pohvaliti dečke iz LOOD-a na sjajnoj pripremi staze – rekla je sjajna, svestrana mlada Orahovčanka Lana Marinić koja osim biciklizma odličja osvaja i u triatlonu, trčanju i plivanju.

0309xcutrka 3 Custom

U kategoriji veteran A slavio je mađarski predstavnik Peter Nagy iz Team Imperatora, srebro je oko vrata stavio njegov klupski kolega Peter Vajda Janos dok je brončani bio Nino Margaretić iz BK Slatina. Kod veterana B prvi je kroz cilj prošao Tihomir Kovač iz BK Osijek 2000, drugi je bio Tihomir Šatrović iz BK Našice, a treći Peter Mack iz kluba 480 Fit Boys mađarskog Pečuha. U konkurenciji veterana C slavio je Siniša Crnčan iz BK Maraton team Donji Miholjac, drugi je bio Vladimir Tessari iz pakračkog BK Titan dok je treći ciljnu vrpcu ”presjekao” Tihomir Šikić iz brodskog BK Festunga.

U kategoriji sport pobjedu je odnio Matija Kokotec iz BK Đurđevac, drugo mjesto pripalo je Edvinu Bertiću, a na treću stepenicu pobjedničkog postolja popeo se Denis Brandis iz BK Osijek 2000. U najzahtjevnijoj kategoriji elite najbrži je bio, stavivši zlato oko vrata, Saša Jefitinić iz BKG Tuškanac Zagreb, srebrni je bio Andrej Breulj iz BK Festung Slavonski Brod, a brončani njegov momčadski kolega Darko Čop.

0309xcutrka 2 Custom

BK Lood se još jednom pokazao i dokazao kao vrhunski organizator, sve je bilo na svom mjestu i na vrijeme, staze besprijekorno pripremljene i svi su sudionici iz Orahovice otišli prepuni dojmova.

-10 godina je iza nas, 10 godina napornog rada na ovoj utrci i možemo biti presretni i ponosni što imamo jednu od najljepših i najatraktivnijih utrka u Slavoniji. Sreća je time veća što svake godina sve više naših vozača osvaja odličja, a to pokazuje da klub ima itekako svjetlu i sigurnu budućnost – zaključio je pokretač i idejni začetnik ove utrke, dopredsjednik Looda Robert Hofman.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content