U Voćinu otvoren obnovljeni izvor pitke vode Sobunar kojim se opskrbljuje 800 domaćinstava u Voćinu, Bokanama, Macutama i Ćeralijama

U Voćinu je na prigodnoj svečanosti otvoren obnovljeni izvor pitke vode Sobunar kojim se vodom opskrbljuje 800 domaćinstava u Voćinu, Bokanama, Macutama i Ćeralijama. Naime, uslijed velikih kiša, voda se znala zamutiti, a nakon ove investicije vrijedne 3.100.000,00 kuna, koja je s 80 posto financirana sredstvima Hrvatskih voda, a s 20 posto Općine Voćin, to više neće biti slučaj. Moderno postrojenje, koje može obraditi 10 litara vode u sekundi, izgradila je tvrtka Esotech iz Velenja, uz podizvoditelje s područja Virovitičko-podravske županije.

Pogon u Sobunaru, simbolično je presijecanjem vrpce, otvorila saborska zastupnica Vesna Bedeković, uz virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, načelnika Općine Voćin, Predraga Filića i predstavnika Hrvatskih voda Davora Haničara. Ovo je nastavak kontinuiranog ulaganja u vodoopskrbu na području Općine Voćin u zadnjih pet godina. (www.vpz.hr)

[g-gallery gid=”478261″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content