Udruga KrEdA pokrenula novi projekt u općini Suhopolje “Zajedno u radu, zajedno u igri”

Suhopoljska udruga KrEdA u suradnji s Općinom Suhopolje započela je s provođenjem novog projekta „Zajedno u radu, zajedno u igri“. Projekt sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kroz program „Naš doprinos zajednici“, a provodit će se na području općine Suhopolje od rujna do prosinca 2018.godine.

Cilj projekta je povezivanje djece i mladih te njihovo uključivanje u aktivno provođenje slobodnog vremena u svrhu poboljšanja kvalitete življenja.

– Ovom građanskom akcijom, pokušat ćemo barem malo doprinijeti uređenju mjesta i prilagoditi ga za boravak i igru djece, mladih i cijelih obitelji. Organizirat ćemo različite edukativno-zabavno-natjecateljske aktivnosti, kao što su turnir ulica, obiteljski višeboj i slične aktivnosti – rekla je predsjednica KrEdA-e Natalija Kožić-Lukačević.

U sklopu projekta uredit će se šetnica i izgraditi igralište u Cabuni, a to sve će raditi roditelji i njihova djeca. – Zajedničkim radovima na izgradnji igrališta i uređenja šetnice, odrasli i djeca će se još više povezati te ukazati mladima da možemo puno toga sami učiniti za boljitak cijele zajednice – ističe Natalija.

Osim toga, provest će se još tri projektne aktivnosti: „Zanati našeg kraja“ u obliku edukativnih druženja djece i umirovljenih obrtnika koji će ih upoznati s načinim obrade drva i izrade uporabnih predmeta; „Radimo mi u obitelji svi“ u obliku edukativno zabavne aktivnosti u kojoj će djeca i roditelji zajedno obaviti završne radove na uređenju prostora, kao što su bojanje, uređenje okoliša, izrada i postavljanje koševa za smeće; „Igrajmo se zajedno“ obiteljska štafetna utrka od centra mjesta do novog igrališta. (www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content