UDRUGA ZA DOWN SINDROM VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE Povelja zahvalnosti za borbu za prava i uključivanje osoba s Downovim sindromom u društvenu zajednicu

S ciljem senzibilizacije društvene zajednice prema osobama s Downovim sindromom te njihova obrazovanja, zapošljavanja i uključivanja u društvenu zajednicu, 2013. godine osnovana je Udruga za Down sindrom Virovitičko-podravske županije. Riječ je o jednoj od devet udruga koje djeluju pod Hrvatskom zajednicom za Down sindrom, krovnom organizacijom na razini Republike Hrvatske. Na području Virovitičko-podravske županije, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo „Sv. Rok“, 30-ak je osoba s Downovim sindromom, što je najmanji broj u odnosu na ostale hrvatske županije.

Već petu godinu ova Udruga kroz suradnju sa školama i drugim udrugama te kroz razne projekte, aktivnosti i radionice osobama s Downovim sindromom omogućava integraciju u društvo. Osim toga, kroz igraonice i razne edukacije djeci i njihovim obiteljima omogućili su mjesto gdje se mogu družiti, provoditi vrijeme, putovati, raditi sa stručnjacima… Njihov rad prepoznala je i Virovitičko-podravska županija koja ih je nagradila Poveljom zahvalnosti za izniman doprinos ostvarivanju prava osoba s Downovim sindromom i njihova uključivanja u društvenu zajednicu. (www.icv.hr, Ž. Đ. L.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content