Ususret osmom po redu Agroexpu, održana edukativna predavanja za poljoprivrednike

U susret 8. Agroexpu, koji se u Virovitici održava 22. rujna, danas (petak) su u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, u organizaciji Hrvatsko poljoprivredne šumarsko savjetodavne službe i Virovitičko-podravske županije, eminentni stručnjaci iz oblasti agronomije održali zanimljiva predavanja za poljoprivrednike, točnije voćare, povrtlare i vinogradare.

O nesvakidašnjim pojavama iz područja zaštite bilja tijekom proizvodne godine 2018. govorila je rukovoditeljica Hrvatske poljoprivredne šumarsko savjetodavne službe VPŽ Ana-Marija Čajkulić. O zaštiti od biljnog nametnika Kalifornijskog tripsa u zaštićenom prostoru, govorio je zagrebački stručnjak Mladen Šimala koji je zajedno s Dariom Ivićem također govorio i o problemima u zaštiti jabuke tijekom ove godine. Viroze na plodovitom povrću u zaštićenom prostoru tema je o kojoj je više rekla Adrijana Novak koja je također održala i predavanje o novijim bolestima oraha. Bakterioze kod uzgoja povrća na otvorenom te ESCA na vinovoj lozi tema je o kojoj je više rekao Dario Ivić, a o stjenicama na povrću govorila je Maja Pintar.

U ime domaćina sve nazočne tom su prigodom pozdravili privremeni pročelnik Županijskog upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Dario Ripli i rukovoditeljica Hrvatske poljoprivredno šumarske savjetodavne službe VPŽ Ana Marija Čajkulić. (www.icv.hr, bs; foto: B. Sokele)

 

[g-gallery gid=”480874″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content