Virovitičko prigradsko naselje Jasenaš dobilo novi Spomen Trg hrvatskih branitelja

Zahvaljujući Gradu Virovitici, gradonačelniku Ivici Kirinu i odličnoj suradnji između Grada Virovitice i Koordinacije braniteljskih udruga grada Virovitice na čelu s predsjednikom Zvonkom Kožnjakom, na prostoru uz novo obnovljeni Mjesni dom u Jasenašu, od ove godine ovo naselje krasi i lijepo uređen Spomen trg.

Radi se o popločanom prostoru, spomen ploči, križu, nosaču za zastave i česmi. Osim što će Spomen trg biti mjesto godišnjeg okupljanja povodom obljetnica oslobađanja Jasenaša, on će služiti i za druge braniteljske svečanosti, te svečanosti Mjesnog odbora Jasenaš.

Grad Virovitica spomen ploču postavio je na pročelje 2003. godine, ali ovo mjesto zaslužilo je bolji izgled koji sad i ima – napomenuo je gradonačelnik Ivica Kirin, te dodao:

-Novim spomen trgom ne samo da smo uljepšali centar naselja, nego smo skrenuli i pozornost na važnost ove uspješno provedene akcije, te posebice na značaj jer Jasenaš je, što je prošle godine i dokumentirano na znanstvenom skupu u Virovitici, prvo oslobođeno naselje u RH – napomenuo je I. Kirin.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)