FOTO: VJETAR U LEĐA ZA NOVE PODUZETNIKE Počela je gradnja novog Poduzetničkog inkubatora u Pitomači

- PROMO -

Počela je gradnja novog Poduzetničkog inkubatora, onog koji će se nalaziti u Pitomači, na lokaciji Poduzetnička zona Rakitka. Na prigodnoj svečanosti, položen je temeljni kamen u vrijednosti 11.761.221 kuna, a rok za završetak radova je srpanj iduće godine.

Poduzetnički inkubator Pitomača, dio je projekta Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije, vrijednog oko 28 milijuna kuna, od čega gotovo 20 milijuna kuna predstavljaju bespovratna EU sredstva. Projektom Mreža inkubatora Virovitičko-podravske županije, s izgradnjom i obnovom, stavit će se u rad tri nova inkubatora u Orahovici, Slatini i Pitomači. U navedena tri inkubatora, predviđeno je da će u punom kapacitetu, biti omogućen povoljan smještaj za 47 poduzetnika. Navedeni inkubatori omogućit će daljnji razvoj poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije, kako bi poduzetnici s ovog područja postali konkurentniji na tržištu rada. Na području Orahovice i Pitomače, gradit će se novi poduzetnički inkubatori, dok će se u Slatini raditi o obnovi prostora, jer će poduzetnički inkubator biti smješten u staroj zgradi Doma zdravlja.

Na prigodnoj svečanosti, koja je održana na lokaciji budućeg Poduzetničkog inkubatora, između ostalim, uz predstavnike izvođača radova, nazočili su: saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa svojim zamjenicima, Marijom Klementom i Darkom Žužakom, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin sa zamjenikom Damirom Marenićem. Načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić…

MG 3164

U svom govoru, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić naglasio je kako se radi o velikoj investiciji.

– Ovo je velika investicija i velika pomoć našim poduzetnicima koji nemaju mogućnosti imati svoj vlastiti prostor i započeti biznis. Ovaj projekt će poduzetnički pomoći i općini Pitomača i Virovitičko-podravskoj županiji. Podsjetio bih kako mi ovdje u Pitomači imamo najjefitnije zemljište za poduzetnike, od samo 50 lipa po četvornom metru, a poduzetnicima plaćamo 30 kilovata električne energije, a to nema nitko u RH – rekao je između ostalog načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić.

MG 3189

Pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac je u svom govoru kazala:

– Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta ne podupire samo poduzetnike već i poduzetničke infrastrukture kao što je ovaj projekt. Ovaj europski projekt je hvale vrijedna inicijativa, gdje su se dva grada i općina uz potporu Virovitičko-podravske županije udružili i tada je bila veća šansa da taj projekt i prođe. Malim poduzetnicima, ovakve poduzetničke infrastrukture su iznimno važne. Ovo je hvale vrijedna inicijativa i Virovitičko-podravske županije, kao i u ovom slučaju Općine Pitomača – objasnila je A. Mandac.

MG 3197

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović koji je dugi niz godina bio direktor Poduzetničkog inkubatora u Virovitici, govorio je što će značiti ovaj poduzetnički inkubator u Pitomači.

– Prije pet godina, kada smo imali Poduzetnički inkubator u Virovitici, pokazala se želja poduzetnika iz ostalih gradova i mjesta, da i oni imaju takav poduzetnički primjer. Tu smo vidjeli njihovu želju i kroz Mrežu poduzetničkih inkubatora, ovdje u Pitomači, kao i u Orahovici i Slatini, ostvarili smo njihove želje. Poduzetnici će u tim mjestima dobiti svoj prostor za rad i gradnja ovog poduzetničkog inkubatora u Pitomači, kao i skorašnja u Orahovici i Slatini, predstavlja novu etapu razvoja poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

MG 3209

Saborski zastupnik Josip Đakić najavio je “vjetar u leđa” budućim poduzetnicima.

– Ova zona se počela graditi još kada sam bio načelnik Općine Pitomača, a gradnjom ovog Poduzetničkog inkubatora u Pitomači, kao i onih u Orahovici i Slatini, dat ćemo značajan vjetar u leđa budućim poduzetnicima u otvaranju novih radnih mjesta i ostvarenju njihove poduzetničke ideje. U Virovitici vidimo kako je ovo uspješna poduzetnička priča na Poduzetničkom inkubatoru. Ovog projekta, Mreže poduzetničkih inkubatora VPŽ ne bi bilo bez velikog angažmana bivšeg župana, danas potpredsjednika Vlade RH i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića i današnjeg župana Igora Androvića – istaknuo je između ostalog saborski zastupnik Josip Đakić.

Radove na novom Poduzetničkom inkubatoru u Pitomači, blagoslovio je župnik Župe sv. Vida iz Pitomača Ivica Puškadija. Projekt za Mrežu inkubatora Virovitičko-podravske županije napisala je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Poduzetničkim inkubatorom VPŽ, Gradskom razvojnom agencijom Slatina (GRAS), a uz pomoć Grada Orahovice i Općine Pitomača. Radove na Poduzetničkim inkubatorom u Pitomači, izvodi tvrtka Bistra iz Đurđevca.

(www.vpz.hr, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”478918″]

Povezane vijesti

Skip to content