Dječji vrtić Cvrčak sudjelovao na Danima kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

I ove godine, sada već tradicionalno, Dječji vrtić Cvrčak Virovitica sudjelovao je na Svehrvatskoj svečanosti Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Manifestacija je to koja se održava već 27. godinu za redom, u organizaciji ekološke Udruge Lijepa Naša, a pod visokim pokroviteljstvom Sabora Republike Hrvatske. Ove godine manifestacija je održana 14.listopada u Đurđevcu.

DSC05950

Ova manifestacija uvijek je vrijedno iskustvo za sve sudionike, jer dolazi do novih poznanstava i razmjena iskustva. Prilika je to za upoznavanje kulture, tradicije i običaja ljudi u različitim krajevima Republike Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine, Vojvodine, Mađarske, Austrije, Crne Gore.
Inače, Dječji vrtić Cvrčak Virovitica njeguje ekološku kulturu življenja, a potvrda tome je devetogodišnja pripadnost obitelji hrvatskih Eko škola.

DSC05924

Cilj smotre je očuvanje biološke raznolikosti kroz izložbu plodova zemlje, očuvanje kulturnih i etničkih običaja te iskazivanje duhovnog i nacionalnog jedinstva našeg naroda, poglavito kroz štovanje kruha koji predstavlja izraz duhovne i životne snage. (Međunarodne Eko škole u Republici Hrvatskoj, godišnjak br.15)
Dječji vrtić Cvrčak predstavio je svoju kulturu i način življenja, te poručio da živjeti ekološki znači i njegovati tradiciju zavičaja. Predstavljena su tradicionalna jela i krušni proizvodi Virovitičko-podravske županije.

DSC05925

Aktivnosti djece u ekološkom vrtu vrtića, uzgoj rajčice i ljekovitog bilja, kompostiranje, briga o cvjetnim gredicama, pravljenje zimnice, voćnih napitaka i pite od jabuka samo su neke od brojnih kreativno-stvaralačkih, osjetilnih i istraživačkih aktivnosti djece, koje se odvijaju kroz godinu u Dječjem vrtiću Cvrčak Virovitica. Aktivnosti su na sajmu predstavljene kroz fotografije, plakate i recepte iz vrtićke kuhinje.

DSC05966

– Tijekom pripreme za smotru ostvarene su brojne suradnje, koje su pomogle u realizaciji i ostvarenju sudjelovanja na smotri. Ovim putem zahvaljujemo Turističkoj zajednici grada Virovitice, Turističkoj zajednici Virovitičko – podravske županije, mesnici ”Kalinić”, pekari ”Roko”, kavani ”Medena”, ”Pčelarstvu Balint”, ”Mustač- Commerce -u”, ”Viro šećerani”, ”Šaframu”, tvrtki ”Brana” d.o.o.- poručuju iz Dječjeg vrtića Cvrčak. (www.icv.hr, as)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content