DOM ZA STARIJE OSOBE BOROVA PROSLAVIO 68. ROĐENDAN Najstariji korisnik ima 90 godina

Dom za starije osobe u Borovi danas (petak) je prigodnim programom proslavio svoj 68. rođendan. Tim povodom u čestitare su im došli mnogobrojni uzvanici, između ostalih i zamjenik župana VPŽ Darko Žužak, zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek Golinac i načelnik Općine Suhopolje Siniša Horvat koji su ravnateljici, djelatnicima i korisnicima Doma u Borovi ovom prilikom obećali daljnju dobru suradnju, ali i ostali gosti, predstavnici lokalne zajednice i drugi prijatelji ove ustanove.

Svima njima u ime Doma zahvalila se ravnateljica Zlata Rončević koja je sve nazočne upoznala sa radom ove ustanove, između ostalog napomenuvši da je Dom za odrasle osnovan 1950. godine, tada pod nazivom „Dom staraca Suhopoljska Borova”.

IMAG0351 Medium Custom

Najstariji korisnik ima čak devedeset godina.

– Danas Dom za odrasle u Borovi ima 68 godina, dakle dvadeset i dvije godine smo mlađi nego što je to naš najstariji korisnik, djed Veljko Bogunović koji je nedavno napunio 90 godina. Brojimo 150 korisnika na dugotrajnom smještaju, a najstariji od njih nam je djeda Veljko Bogunović koji je napunio 90 godina. Osim toga imamo četiri korisnika u organiziranom smještaju uz podršku i oko pedesetak korisnika s područja naše županije o kojima brinemo i donosimo im topli obrok. Za sve to zadužen je tim od 63 zaposlene osobe u čijem su sastavu stručni suradnici te pomoćno i tehničko osoblje. Pored svoje redovne djelatnosti naš Dom ima i vlastiti OPG na kojem se uzgajaju domaće životinje, voće i povrće za vlastite potrebe. Osim što na taj način uštedimo znatna financijska sredstva, nismo o nikom ovisni, uvijek imamo svježe i zdrave namirnice i ono najvažnije…naši korisnici koji rade na tim poslovima, popunjavaju svoje slobodno vrijeme radeći posao koji im je potreban za njihovo psihofizičko zdravlje – napomenula je ravnateljica Doma u Borovi Z. Rončević.

IMAG0382 Medium Custom

U to smo se mogli i sami uvjeriti tijekom obilaska nakon svečanosti. I vanjski i unutarnji prostor Doma besprijekorno je uređen i „na svom mjestu“, a za sve to svakodnevno brinu vrijedne ruke korisnika i djelatnika Doma. U glazbenom dijelu programa nastupio je ženski vokalni sastav „Kontese“, mnogobrojni učenici Osnovne škole iz Suhopolja i glazbeni sastav „Suhopoljski tamburaši“.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

[g-gallery gid=”487777″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content