FOTO Povodom obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske položeni vijenci i zapaljene svijeće

Danas (petak) u 9 sati na Gradskom groblju u Virovitici, kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata, položeni su vijenci i zapaljene svijeće povodom obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske.

Dan neovisnosti RH, 8. listopada – dan je kada je Hrvatski sabor 1991. godine jednoglasnom odlukom raskinuo sve državnopravne veze Republike Hrvatske s bivšom državom, čime je Hrvatska postala nezavisna i samostalna država.

Počast poginulim hrvatskim braniteljima i svim poginulima za Domovinu Hrvatsku, odalo je izaslanstvo Virovitičko-podravske županije predvođeno zamjenicima župana Darkom Žužakom i Igorom Pavkovićem, te predstojnica Ureda državne uprave VPŽ Sanja Bošnjak. Bilo je tu i izaslanstvo Grada Virovitice predvođeno zamjenikom gradonačelnika Damirom Marenićem i predsjednicom Gradskog vijeća Lahorkom Weiss. Izaslanstvo Policijske uprave virovitičko-podravske predvodio je načelnik Siniša Knežević, a počast hrabrim hrvatskim braniteljima i svima onima koji su dali život za Domovinu, odali su i predstavnici MORH-a, mnogobrojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata…

Molitvu za poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, predvodio je Gvardijan Župe sv. Roka iz Virovitice fra Rozo Brkić.

Riječi molitve za sve poginule branitelje uputio je župnik i gvardijan Franjevačkog samostana u Virovitici, fra Rozo Brkić.

(www.icv.hr, ts, vpz.hr, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”483388″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content