FOTO Predsjednica posjetila Panonski drvni centar kompetencija u Virovitici

U sklopu posjete Virovitičko-podravskoj županiji, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović obišla je i PDCK u Virovitici.

Panonski drvni centar kompetencija pruža usluge malim i srednjim poduzetnicima iz drvno prerađivačkog sektora u Hrvatskoj i regiji, u svim fazama razvoja finalnih proizvoda od drva, odnosno proizvoda s većom dodanom vrijednošću, s naglaskom na inovacije.

Direktorica PDCK-a Ivana Filipović upoznala je nazočne s radom centra i rekla kako joj je bila velika čast ugostiti Predsjednicu.

IMG 5217 Custom

-Posjet Predsjednice za nas je bio velika čast i zadovoljstvo. Ono što je jako bitno je to, da projekti na kojima radimo imaju višu domenu i uticaj na gospodarstvo, a pogotovo, jedan od možda i najzanimljivijih projekata prezentiran danas ovdje je Modulos Desk, odnosno suradnja s mladim inovatorom i podrška njemu u plasmanu samog proizvoda – rekla je I. Filipović.

Predsjednici se posebno svidio već spomenuti Modulos Desk, o čemu nam je više rekao idejni začetnik ovog projekta Matej Grozdanović.

IMG 5260 Custom

-Stojim iza projekta, odnosno danas već i firme Modulos, sustav namještaja gdje razvijamo i prodajemo Modulov stol. To je jedan dosta inovativan koncept u svijetu gdje se zapravo površina rastavlja u osnovne kvadrate koji se međusobno sastavljaju i zovemo ih moduli. Kada kupujete stol, vi ga ne kupujete kao fiksnog, već ono što vama treba, kupujete toliko modula koliko je potrebno da sastavite površinu koja je vama savršena. Možete birati module sa dodacima, poput nekih dodatnih utora za uređaje, punjača i slično. Cijeli projekt je razvijan ovdje u suradnji s Panonskim drvnim centrom kompetencija gdje je i uspješno završen, a na međunarodno tržište isporučili smo ga jesenas. Velika većina toga je otišla u SAD koji ciljamo kao primarno tržište, ali imamo dosta interesa i iz Europske Unije – zaključio je M. Grozdanović.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”484723″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content