FOTO U Osnovnoj školi Suhopolje obilježen Dan kravate

Kravata je simbol otmjenosti i kulture. Najpoznatiji je modni detalj i smatra se izvornim hrvatskim proizvodom. Posebnu počast kravati iskazao je Hrvatski sabor proglasivši 18. listopada Dan kravate.

Ovogodišnjem obilježavanju Dana kravate pridužili su se učenici prvih i petih razreda Osnovne škole Suhopolje sa svojim učiteljicama Marijom Đapić, Violetom Milošević, Andrejom Glazer i Ivančicom Fett-Škvarić.

Učenici prvih razreda naučili su u kojim se prigodama nosi kravata, izrađivali origami košulje s kravatom, oslikavali svoje kravate motivom kraljice voća – jabukom. Učenici petih razreda izrađivali su umjetničku instalaciju kravate, istaživali su povijest i zanimljivosti o kravati te ispričali priču o kravati iz njihovog ormara.

Učenici petih razreda održali su zanimljivu radionicu Knez Borna – jednostavan vez na kojoj su prvašiće učili vezati kravate. Pridružio im se i ravnatelj Anto Škraba, koji je brzo svladao tehniku vezanja te pomagao prvašićima u njihovim pokušajima. Svoje umijeće vezanja kravate svi su učenici pokazali u natjecateljskom dijelu radionice. Pobjednica natjecanja bila je Leona Malečić, učenica 1. a razreda, koja je najbrže i najuspješnija napravila vez knez Borna.

(www.icv.hr, ifš)

[g-gallery gid=”486387″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content