FOTO Učitelji Osnovne škole Mikleuš posjetili Grčku u sklopu Erasmus+ projekta

foto: os-mikleus.skole.hr

Učitelji Osnovne škole ”Mikleuš”, Slaven Mađarić, Verislav Kmet i Tamara Prelog, posjetili su Grčku u sklopu Erasmus + projekta ”Miteinander + füreinander = Freunde”. U Osnovnoj školi Perioxis Vathilakkou u Kozaniju predstavile su se osnovne škole iz Njemačke, Turske, Bugarske, Grčke te Hrvatske, a sve je popraćeno priredbom koju su priredili učitelji i učenici škole domaćina.

foto: os-mikleus.skole.hr

Tijekom susreta određene su buduće zadaće pojedinih zemalja, isplanirane aktivnosti koje će biti provedene do 2020. godine te održane radionice na kojima su učitelji zajedno s učenicima sudjelovali u izradi ”stabla europskog prijateljstva” te sadnji nekoliko stabala maslina u dvorištu škole.

foto: os-mikleus.skole.hr

Svi su sudionici imali prilike kušati tradicionalna grčka jela te posjetiti prepunu tržnicu grada Kozanija. Učitelji i nekolicina školske djece posjetili su i Muzej bizantske kulture u Solunu, a u posebnom je sjećanju ostalo arheološko nalazište Vergine, koje je uvršteno na popis svjetske baštine UNESCO-a, a na kojemu se nalaze brojne grobnice, uključujući i onu kralja Filipa II.

foto: os-mikleus.skole.hr

Posljednji su dan posjetili Regionalnu upravu za obrazovanje Zapadne Makedonije te Regionalnu ravnateljsku upravu osnovnog odgoja Okružnog područja Kozani, gdje su imali prilike upoznati se s grčkim obrazovnim sustavom. Posjećene su i crkve te gradska knjižnica, često uspoređivana s Nacionalnom knjižnicom u Ateni.

(os-mikleus.skole.hr)

foto: os-mikleus.skole.hr