Među najboljim projektima programa prekogranične suradnje s Mađarima – Mali park izabran za primjer dobre prakse

Projekt “Razvoj pčelarstva kroz prekogranične turističke rute” – Bee2Be, u sklopu kojeg je revitaliziran i Mali park, izabran je u konkurenciji od 54 projekta koja su odobrena u sklopu Interreg V-A programa suradnje s Mađarskom za primjer dobre prakse te će biti predstavljen 14. studenoga na konferenciji u Zalakarošu u Mađarskoj. Među projektima koji će biti predstavljeni, Bee2Be je među tri najbolja projekta turističke infrastrukture.

Nositelj projekta ukupne vrijednosti oko 2 milijuna kuna je Grad Virovitica, a provodi se u partnerstvu sa Županijom Baranya, Turističkom zajednicom grada Virovitice te Razvojnom agencijom VTA. Tema cijelog projekta je razvoj pčelarstva te doprinos razvoju turizma kroz razvoj pčelarstva. Tema pčelarstvo odabrana je s obzirom na to da je naša županija poznata po proizvodnji meda te sa na ovaj način želi promovirati med i proizvode na bazi meda.

DJI 0008
Foto: jedandva.hr

U sklopu projekta uspostavlja se ruta na temu meda i pčelarstva s 35 punktova, od čega će 20 biti s hrvatske te 15 s mađarske strane, a polazišna točka turističke rute je upravo Mali park.

Aktivnosti projekta uključuju i stvaranje Strategije za razvoj pčelarstva, razvoj prekogranične “Bee-safari” turističke rute, edukacije za pčelare, kao i pčelarski program obuke za nezaposlene te organiziranje natjecanja i studijskog putovanja.

(virovitica.hr, foto: ilustracija, M. Lukačić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content