PALE CIJENE GORIVA Dizel prvi put u deset godina skuplji od benzina

Ovaj utorak cijene svih naftnih derivata su u padu, a moralo je proći deset godina kako bi cijena litre benzina opet bila jeftinija od litre dizela, piše Večernji.hr.

Litra Eurosupera 95 pojeftinila je za 23 lipe i sada litra na pojedinim benzinskim postajama stoji 10,20 kuna. Litra Eurodizela jeftinija je za 17 lipa, pa sada za litru na Lukoilu treba izdvojiti 10,22 kune, dok na Ini i Petrolu litra Eurodizela stoji 10,23 kune. Na ostalim postajama Eurodizel je još i skuplji za nekoliko lipa, javlja cijenegoriva.info.

Foto: cijenegoriva.info

I autoplin je jeftiniji i to za 25 lipa po litri, te mu sada cijena po litri varira od najniže 4,44 (Plinski centar Zagreb i Mitea) pa sve do 4,74 kune.

Ovo je tek drugi put u povijesti da je dizel skuplji od benzina. Prvi put se to dogodilo 18. ožujka 2008. godine. Podsjetimo kako su dizelaši iznimno popularni u Hrvatskoj, ali su i skuplji zbog viših troškova proizvodnje, često i po nekoliko tisuća eura. Ipak, dizelaši su uvijek bili prva opcija, posebice onima koji puno voze, upravo zbog manje potrošnje i niže cijene goriva te su zapravo “štedjeli” novac. Hoće li krenuti pomama za benzincima ili je ovo samo iznimka nakon koje će se sve vratiti na staro? (večernji.hr)