POČEO PROJEKT RUPO Zahvaljujući ovom projektu VIDRA će poduzetnicima osigurati nove usluge

Kako bi dodatno unaprijedili usluge Razvojne agencije VIDRA koji su usmjereni prema malim i srednjim poduzetnicima, početnom konferencijom, koja je održana u prostorima VIDRA-e počeo je projekt “RUPO-Jačanje ruralnog poduzetništva”. Okupljenim poduzetnicima, uvodno se obratila ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač, a potom je o projektu govorila njena zamjenica Neda Martić.

Projekt je to koji je prijavljen u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI) koji je raspisalo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. Ukupna vrijednost mu je 434.557 kuna, a bespovratna sredstva iznose 85%, odnosno 369.251 kuna.

Tijekom provedbe projekta VIDRA-in Odjel za poljoprivredu i gospodarstvo, razviti će nove usluge koje su namijenjene malim i srednjim poduzetnicima u ruralnom kraju, a koji su bazirani na specifičnim problemima identificiranim kod te ciljne skupine. U 18 mjeseci provedbe projekta poduzetnici će biti educirani za računovodstveno i financijsko upravljanje, primjena informatičkih rješenja u poslovanju, samostalno upravljanje poduzetničkim projektom i razvoj poslovanja kroz inovacije.

IMG 0475 Custom
foto: K. Toplak

Radom s malim i srednjim poduzetnicima prijavitelj želi identificirati ključne probleme poduzetnika, i te kroz rješavanju pristupa, ponuditi nove savjetodavne usluge i educiranje.

„Oslobađanjem potencijala ruralnog poduzetništva kroz razvoj novih proizvoda, usluga i oblika poslovanja generirat će se i nova radna mjesta, pri čemu su razvoj vještina i stjecanje novih znanja jedan od ključnih elemenata“, čulo se na predstavljanju RUPO-a.

Pritom će se razvojem i povećanjem broja usluga stručne i savjetodavne podrške te informiranja u Virovitičko-podravskoj županiji unaprijediti gospodarska uspješnost malih i srednjih poduzetnika u ruralnom području. Očekuje se da će oko 145 malih i srednjih poduzetnika biti informirano o novim uslugama RA VIDRA, te da će pritom 72 poduzeća primiti nefinancijsku potporu, uz razvijanje novih usluga za male i srednje poduzetnike.

(www.vpz.hr)

[g-gallery gid=”486606″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content