Policija uputila upozorenje vozačima i pješacima za blagdan Svih svetih i Dušni dan

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana policija je izdala priopćenje u kojem upozorava građane na pravilno i sigurno ponašanje u prometu.

– Narednih se dana očekuju povećanje gužve na prilaznim prometnicama grobljima i područjima oko njih. Stoga se upućuju vozači da se tim prilaznim prometnicama kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom kretanja zbog brojnih parkiranih vozila uz rub prometnice i pješaka koji prelaze cestu ili se kreću uz rub ceste.

Pri dolasku u blizinu groblja vozači se upućuju da ne parkiraju svoja vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje vozila, a posebno ne na mjestima i na način da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu.

Kako će se, ukoliko to vremenske prilike budu dozvoljavale, veći broj ljudi uputiti na groblja pješice i pješaci se upućuju na povećani oprez pošto za većinu groblja ne postoje izgrađene pješačke staze i pješaci su se prisiljeni kretati uz rub prometnice. Posebno se upozoravaju na opasnosti prilikom prelaska prometnice i kretanja između parkiranih vozila.

Policijski službenici će u dane predstojećih blagdana pojačano djelovati u područjima groblja i na prilaznim prometnicama, vršiti nadzor prometa i u slučaju potrebe vršiti regulaciju prometa – stoji u priopćenju PU virovitičko podravske. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content