Potpisani ugovori za Školsku shemu: Besplatno voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi za gotovo 7.000 učenika

Župan Igor Andrović danas (ponedjeljak) je potpisao Ugovore o provedbi sheme voća i povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda za 2018./2019 s ravnateljima iz 23 osnovne i srednje škole s područja županije. Ovim će ugovorima za 6.989 učenika, u okviru Školske sheme, voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi biti ponuđeni učenicima kao zaseban obrok neovisno od obroka u okviru školske prehrane, kontinuirano u tijekom školske godine. Voće i povrće ponudit će se učenicima u osnovnim i srednjim školama, a mlijeko i mliječni proizvodi učenicima od 1. do 4. razreda osnovnih škola, a sve s ciljem povećanja unosa svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda, kao i podizanja svijesti o značaju zdrave prehrane kod školske djece.

IMG 9021 Fotor

– Zadovoljan sam što su se odazvale sve škole s područja naše županije gdje je uključeno oko 7 tisuća djece kojima će se tako pokušati promijeniti prehrambene navike. Osigurat će im se svježe voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi koji će nadopunjavati obroke koje imaju u školama – rekao je župan Igor Andrović dodavši kako je važna i druga strana projekta.

– Na ovaj način pomaže se lokalnim tvrtkama i OPG-ovcima koji će biti dobavljači. Tako, osim što pomažemo u mijenjanju zdravih prehrambenih navika kod djece, sigurno da pomažemo i našim poljoprivrednim proizvođačima u plasiranju svojih proizvoda – istaknuo je Andrović.

IMG 9025 Fotor

Školsku shemu provodi Ministarstvo poljoprivrede, a projekt su u ime osnivača koordinirali Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica i Požeška biskupija. Školama s područja županije voće i povrće dobavljat će OPG Emila Bedekovića Virovitica i Brana d.o.o. Virovitica te Vindija za mliječne proizvode.

Na području Virovitičko-podravske županije shema će se provoditi u sljedećim školama: OŠ Ivana Brlić Mažuranić Virovitica, OŠ Vladimir Nazor Virovitica, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, OŠ Antun Gustav Matoš Čačinci, OŠ Davorin Trstenjak Čađavica, OŠ Eugen Kumičić Slatina, OŠ Ivan Goran Kovačić Gornje Bazje, OŠ Mikleuš, OŠ Petar Preradović Pitomača, OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica, OŠ Voćin, OŠ Ivana Brlić Mažuranić Orahovica, OŠ August Cesarec Špišić Bukovica, OŠ Josip Kozarac Slatina, OŠ Gradina, OŠ Suhopolje, OŠ Ivan Goran Kovačić Zdenci, Katolička osnovna škola u Virovitici, Srednja škola Marka Marulića Slatina, Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, Strukovna škola Virovitica, Industrijsko-obrtnička škola Slatina, Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, Katolička klasična gimnazija s pravom javnost u Virovitici, Tehnička škola Virovitica, Srednja škola Stjepan Ivšić.

IMG 9047 Fotor

– Trudimo se da prehrana u školama bude što kvalitetnija i raznovrsnija, ali sigurno da ovakva potpora od strane države dosta znači jer se dodatno upotpunjuje kvaliteta školske prehrane – rekao je ravnatelj Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje Saša Topić, dodavši kako već dugi niz godina kroz Školsku shemu surađuju s virovitičkom tvrtkom Brana koja im dostavlja svježe voće i povrće tijekom cijele godine. Potpisivanju ugovora nazočila je pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac. (www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić)

[g-gallery gid=”488209″]

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content