PREDSJEDNICA PREDAVAČICA Kolinda Grabar-Kitarović održala sat povijesti u Nazorima

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović svoj drugi radni dan na području Virovitičko-podravske županije počela je satom povijesti koji je održala u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Virovitici.

sat1

Dočekali su je učenici i ravnateljica Sanjica Samac, koji su joj uručili poklon. Predsjednicu su pozdravili i domaćini, župan Igor Andrović i gradonačelnik Ivica Kirin sa suradnicima, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te Vesna Šerepac, županijska pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu.

sat

Poziv Predsjednici da im održi jedan školski sat uputili su učenici 4.b razreda s nastavnicom Antonijom Čevelak. Zahvaljujući pozivu, cijela škola danas je slušala predavanje o Domovinskom ratu, okolnostima prije nastanka samostalne Republike Hrvatske te o važnosti diplomacije koja je, zajedno s ratnicima, odigrala nezamjenjivu ulogu u borbi za samostalnost i priznanje Republike Hrvatske. Bile su to okosnice školskog sata iz povijesti  koji je održala Predsjednica, a koja je nakon predavanja odgovarala na pitanja učenika.

sat20

Predsjednica je učenicima poručila da uvijek propituju autoritete i razvijaju samostalna mišljenja te im naglasila važnost ulaganja u obrazovanje kao jamstvo osobnog rasta, ali i odgovornosti prema društvu i zajednici koju će kao lideri graditi u budućnosti.

Učenici su zahvalili Predsjednici koja je u bogatom dnevnom rasporedu našla vremena i za njihovu školu. “Veliko hvala što ste jedan dan učinili nezaboravnim. Velko hvala što ste nama malima poklonili pažnju velikog državnika. Draga predsjednice, u našim srcima i mislima ostavili ste neizbrisiv trag.” -zahvalili su učenici 4.b u ime cijele škole. Njihova nastavnica A. Čevelak, rekla je da su sami odabrali Predsjednicu kao gosta predavača.

sat23

– Učenici joj se dive jer je elokventna, snažna žena koja ima veliku moć i utjecaj. Bili su jako sretni kad su čuli da je prihvatila poziv, sami su smislili pitanja i sigurna sam da su zadovoljni odgovorima i predavanjem, bilo je zaista posebno. Ovo će pamtiti cijeli život – rekla je nastavnica Antonija Čevelak.

sat7

Zadovoljna predavanjem bila je i ravnateljica Sanjica Samac.  – Jako smo počašćeni što smo danas mogli ugostiti predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović kao predavačicu. Mislim da su djeca jako zadovoljna, predavanje je bilo zaista posebno – rekla je S. Samac.(www.icv.hr, mlo)

[g-gallery gid=”484790″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content