Prezentiran plan razvoja širokopojasne infrastrukture: Internet se najviše koristi u Čačincima, Voćinu i Mikleušu

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održana je prezentacija Plana razvoja širokopojasne infrastrukture, kojoj su uz zamjenika župana Darka Žužaka, nazočili i predstavnici gradova Virovitica, Slatina i Orahovica, kao i općina Pitomača, Špišić Bukovica, Gradina, Lukač, Suhopolje, Crnac, Čačinci, Čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica, Sopje, Voćin i Zdenci.

Na prezentaciji Plana razvoja širokopojasne infrastrukture, koju je održao Tomislav Majnarić, predstavnik tvrtke Hub Consultinga, moglo se čuti i kako je pripremljena Studija izvodljivosti i nacrt Plana razvoja širokopojasne infrastrukture (PRŠI), kojim su identificirane opcije izvedbe projekta, određen ukupni broj korisnika i struktura korisnika po kategorijama (privatni, poslovni i javni)…

Otvaranje natječaja za bespovratna sredstva iz EU fondova najavljeno je za 31. listopad 2018. godine. Očekuje se da će biti otvoren najmanje šest mjeseci.

IMG 3194Prema podacima koji su prezentirani, internet se najviše koristi na području općina Čačinci, Voćin i Mikleuš, a najmanje u Crncu.

Igor Andrović i direktor tvrtke Hub Consulting Tomislav Majnarić, uz nazočnost zamjenika župana Darka Žužaka, krajem kolovoza, potpisali su ugovor za izradu projektne dokumentacije (studija izvodljivosti i Plan razvoja širokopojasne infrastrukture) i područje tijekom održavanja javne rasprave projekta na području općina, Crnac, Čačinci, Čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica, Sopje, Voćin i Zdenci.

IMG 3204Županija je navedeni sporazum potpisala kako bi stanovnici 5.613 stambenih jedinica na području osam općina Virovitičko-podravske županije, u budućnosti imalo brzi internet. Virovitičko-podravska županija se uključila zbog kapaciteta pomoći, kako bi zajedno s osam općina, lakše, brže i kvalitetnije izradili projekt koji će se sufinancirati kroz fondove Europske unije. Time će buduća mreža Pojasa širokopojasnog interneta biti u vlasništvu općina i one će s njom raspolagati. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content