Srednja škola “Stjepana Sulimanca” Pitomača sudjelovala na natjecanju mađarskih i hrvatskih kuhara

foto: www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr

U prostorima Obrtničke škole Koprivnica predstavljeni su rezultati projekta „Cross-border Vocational Education Capacity Sharing“ (“VEC Sharing”) koji je odobren u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014. do 2020. godine. Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače partnerska je škola na ovom Projektu uz koprivničku Obrtničku školu, Srednju školu iz Csurga, Srednju školu iz Nagybajomu, te Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja – PORA.

foto: www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr

Učenici i profesori svih partnerskih škola koje sudjeluju u projektu demonstrirali su rezultate dosad provedenih praksi za zavarivače, poljoprivrednike, kuhare, pekare i slastičare, a održano je i natjecanje hrvatskih i mađarskih kuhara koji su imali zadatak pripremiti tri jela, između ostalog i kolač mađaricu.

foto: www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr

Cilj projekta bilo je unapređenje kompetencija učenika i profesora kroz razmjenu znanja i iskustava s kolegama iz prekograničnog područja, i to za zanimanja: zavarivač, kuhar, pekar, slastičar i poljoprivrednik. Projekt je vrijedan 243.545 eura, sufinanciran je od Europske unije 85%, a od aktivnosti ostvarene su mobilnosti učenika, izrada zanimljive kuharice na tri jezika, priprema i izložba jela, nabava opreme, sportski susreti, predavanja te izrada analize tržišta rada za zanimanja u projektu. Također su održane tjedne i dvotjedne stručne prakse te je izrađen zajednički stručni program prakse.

(pitomaca.hr, ss-stjepana-sulimanca.skole.hr)

foto: www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr