U općini Sopje radovi su u punom jeku: Obnavlja se sportski kompleks, uređuju groblja, grade pješačke staze

Kako se bliži kraj kalendarske godine, tako su u općini Sopje radovi u punom jeku. Radi se u skoro svim mjestima koje obuhvaća ta općina.

U Kapincima se završava s obnovom mjesnoga doma, a u Sopju traju radovi na izgradnji platoa kod mjesnog groblja. Za ta dva projekta Općina Sopje dobila je sufinanciranje u iznosu od 216.000,00 kuna od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, te od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU 150.000,00 kuna.

U Josipovu i Kapincima posađene su sadnice na mjesnim grobljima, te dolaskom blagdana Svih svetih uređuje okoliš na svim grobljima.

U Gornjem Predrijevu obnovljen je zvonik. U Novakima uskoro počinje postavljanje dječjeg igrališta, nastavilo se s nasipavanjem poljskih puteva, a uskoro počinju i radovi, odnosno izgradnja 1. faze nogostupa u Nazorovoj ulici, gdje je i prijavljen vrtić.

Traju radovi na uređenju sportskog kompleksa u Sopju, a skorašnjim rebalansom proračuna prerasporedit će se sredstva za izgradnju nogostupa na ”Majdi” u Gornjem Predrijevu, asfaltiranje dijela prostora uz groblje u Vaškoj, te izgradnju autobusnog stajališta u Španatu.

Čelništvo Općine Sopje se misli i na najmlađe, tako su roditeljima djece od 1. do 8. razreda osnovne škole isplaćena sredstva potpore za udžbenike u iznosu od 300,00 kuna, a otvoren je i natječaj za stipendiranje studenata u iznosu od 500,00 kuna mjesečno. Uz sve to, potpisan je i ugovor o sufinanciranju boravka djece u vrtiću. Roditeljima djece s područja općine Sopje ubuduće će se sufinancirati 60 % od ukupnog iznosa boravka djeteta u Dječjem vrtiću Suncokret u Slatini s kojim je i potpisan ugovor u suradnji.

Sve u svemu, Općina Sopje je ogledan primjer planskog i dobrog vođenja na dobrobit svih stanovnika mjesta koje obuhvaća ta općina. (ADF; Općina Sopje)

[g-gallery gid=”487378″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content