Vargović, Grbac i Šiljković “dvoznamenkaste”, virovitičke košarkašice razmontirale DHPG

foto: ŽKK Virovitica

U svojoj prvoj sezoni, u konkurenciji do 17 godina starosti, virovitičke košarkašice došle su i do prve pobjede u prvom kolu regije Sjever iznenadivši ekipu DHPG iz Gole.

Iako se očekivao znatno neizvjesniji dvoboj, mlade Virovitičanke još jednom su pokazale da se s pravom za budućnost virovitičke ženske košarke ne treba brinuti. Nakon neizvjesne prve četvrtine djevojke trenera Roberta Fritza ubacile su u brzinu više i samo povećavale prednost do iznenađujućih 24 koša razlike.

foto: ŽKK Virovitica

Virovitičanke je predvodila kapetanica Lucija Vargović sa postignutih 17 koševa, a uz bok su joj bile Marta Grbac i Mia Šiljković sa 13 koševa. Ovaj trojac je u nekoliko navrata uigranim akcijama gotovo izludio gostujućeg trenera. Veliki doprinos dala je i mlađahna Mia Deskar koja je nekoliko puta svojom hrabrošću iznenadila gošće i pogodila 6 važnih koševa. Odličnu predstavu priredila je i Iskra Maravić te uz 4 postignuta koša upisala i 8 skokova, dok se Iva Kurjančić istaknula odlično odrađenim obrambenim zadacima.

foto: ŽKK Virovitica

U strijelce su se upisale i Tamara Đaković, te Sanela Jurić dok su Lana i Lucija Cindrić, te Manuela Pejić uz odlično odrađene obrambene zadatke uhvatile nekoliko važnih lopti.

ŽKK Virovitica – ŽKK DHPG 59:35

foto: ŽKK Virovitica

ŽKK Virovitica: Vargović, Grbac, Šiljković, Deskar, Kurjančić, Maravić, Đaković, Jurić, Pejić, La. Cindrić i Lu. Cindrić.

(www.icv.hr)

foto: ŽKK Virovitica