Županija pomaže deficitarnim zanimanjima: Stipendira CNC operatere i stolare

Župan Igor Andrović danas (utorak) je s učenicima deficitarnih zanimanja potpisao ugovore o stipendiranju. Riječ je o devetorici srednjoškolaca, učenika prvih razreda, koji su ispunili sve uvjete natječaja te ostvarili pravo na stipendiju. Ugovor je potpisalo sedam učenika za zanimanje CNC operater i dvojica stolara.

– Virovitičko-podravska županija dodjeljuje stipendije za deficitarna zanimanja za učenike srednjih škola. Odlučili smo to ponovno pokrenuti kako bi se smanjio nesrazmjer između ponude i potražnje na tržištu rada, a posebno za deficitarna zanimanja. Vjerujem kako će i ova mjera, u budućnost, potaknuti učenika da više upisuju deficitarna zanimanja na području naše županije – rekao je župan Igor Andrović.

Uz same učenike, svečanosti su nazočili njihovi roditelji, kao i članovi Povjerenstva za dodjelu stipendija za deficitarna zanimanja, uz predsjednicu istog Povjerenstva, pročelnicu Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu virovitičko-podravske županije Vesnu Šerepac. (www.icv.hr, ml; vpz.hr; foto: M. Lukačić)

[g-gallery gid=”484037″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content