FOTO: MILANOVAC Pogledajte kako napreduju radovi u Ulici Sv. Križa

Radovi na rekonstrukciji Ulice Sv. Križa u Milanovcu, projektu vrijednom gotovo 10 milijuna kuna, odvijaju se prema planu, a obišao ih je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima. Projektom će se potpuno urediti Ulica Sv. Križa. Radovi obuhvaćaju rekonstrukciju kolnika, izgradnju pješačkih i biciklističkih staza, izvedbu oborinske kanalizacije te rekonstrukciju EKI mreže kojom se spaja naselje Milanovac s naseljem Rezovac.

IMG 9431 Medium

Rekonstrukcija je podijeljena na četiri dionice. Na tri dionice izvedeni su radovi oborinske kanalizacije, EKI mreža te izmještanje javne rasvjete. Također, na tri dionice trenutno je u tijeku izrada kolničke konstrukcije ceste, nogostupa i biciklističkih staza te se ovih dana na prvoj dionici može očekivati prvi sloj asfalta.

MG 8794

Grad je paralelno s rekonstrukcijom Ulice Sv. Križa, u suradnji s Hrvatskim vodama i tvrtkom Virkom, pripremio i drugi projekt, a to je rješavanje oborinske odvodnje brdskih voda koje za vrijeme iznimnih oborina stvaraju probleme u navedenoj ulici, osobito u istočnom dijelu oko spoja s Ulicom Zlatnog polja. Investicija tvrtke Virkom, odnosno izgradnja sanitarne i oborinske kanalizacije u II. odvojku, vrijedna je 1.800.000,00 kuna.

Projekt rekonstrukcije Ulice Sv. Križa sufinancira se sa 7,5 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja u sklopu operacije „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“, a prijavila ga je Razvojna agencija VTA. (virovitica.hr, ml, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”489560″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content