FOTO Na obljetnici stradanja u Škabrnji nazočili i branitelji iz Virovitice

blank
foto: Z. Baturina

U naselju Škabrnja danas (nedjelja) se održala tužna obljetnica strašne tragedije koja je prije 27 godina pogodila ovo malo mjesto u zaleđu Zadra.

U zvjerskom masakru srbočetnički okupator ubio je 84 ljudi, 26 branitelja i 58 civila. Kolona sjećanja “Poginuli u mislima i srcima”, u kojoj je nekoliko tisuća građana iz cijele Hrvatske i susjedne BiH, pripadnici braniteljskih udruga, izaslanik Predsjednice Republike načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, saborski zastupnici, ministri, predstavnici Zadarske županije, krenula je Ulicom 18. studenoga 1991. do spomen-obilježja masovne grobnice.

foto: Z. Baturina

Nakon toga, u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Škabrnji služena je misa za sve stradale u Domovinskom ratu, a nakon toga krenula je hodnja do spomen obilježja na Mjesnom groblju sv. Luke gdje su položeni vijenci kod spomen-obilježja za poginule u Domovinskom ratu.

foto: Z. Baturina

Na ovoj tužnoj obljetnici počast hrvatskim žrtvama odali su i članovi Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca domovinskog rata iz Virovitice.

(www.icv.hr, bs)

foto: Z. Baturina