HVIDRA RH izdala priopćenje povodom službene posjete Dragana Markovića Gradu Zagrebu

Predsjednik HVIDR-a RH Josip Đakić i predsjednik GO HVIDR-a RH Josip Periša izdali su priopćenje za javnost povodom službene posjete Dragana Markovića zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. Priopćenje donosimo u cijelosti:

“U ime hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske oštro osuđujemo postupak gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, kojim je izvršio sramotno vrijeđanje svih hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, kada je dana 2. studenog u Gradskom poglavarstvu službeno primio deklariranog četnika Dragana Markovića Palmu.

Naime, gradonačelnik je u glavnom gradu naše Republike Hrvatske ugostio sadašnjeg predsjednika Skupštine općine Jagodina Dragana Markovića, bliskog suradnika zloglasnog ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana, s kojim je tijekom srpsko-četničke agresije aktivno sudjelovao u pomoći paravojnim okupacijskim i zločinačkim postrojbama koje su okupirale istočnu Hrvatsku i tamo počinile brojne ratne zločine.

Posebno je neshvatljivo da je imenovani došao na poziv samog gradonačelnika Bandića, te da se susret održao na sam dan obilježavanja 27. godišnjice pada Lužca, kada su pripadnici Arkanovih paravojnih četničkih postrojbi pobili 69 hrvatskih branitelja i civila, a 30 osoba se i danas vode kao nestali.

Ovim je činom gradonačelnik Bandić ponizio hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji, hrvatske institucije i našu državu u vrijeme kada se priprema obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Gradonačelniče, možda i možemo razumjeti da niste bili upoznati s prošlošću Vašeg gosta, no smatramo da bi na takvoj funkciji trebali imati vjerodostojne informacije, te da ste se, u najmanju ruku, dužni ispričati svima koji su svojom žrtvom doprinijeli slobodi naše države.”

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content