Jeste li zamijenili gume na svojim vozilima? Istražili smo kolike su cijene u Virovitici

Od jučer (četvrtak) obavezno je korištenje zimske opreme na vozilima. Kako zakon nalaže, na većini cesta u kontinentalnoj Hrvatskoj, zimska oprema je obavezna do 15. travnja bez obzira na vremenske prilike i stanje kolnika. Iako je ove godine iza nas natprosječno topao studeni, gume je ipak potrebno zamijeniti. Prosječna cijena izmjene u Virovitici guma iznosi od 40 do 50 kuna, dok montaža zimskih guma na postojeće aluminijske naplatke i balansiranje iznosi od 100 do 120 kuna.

kia 3 Fotor

– Uz promjenu guma važno je prekontrolirati antifriz te osigurati da tekućina za pranje stakla bude za „prigodni minus – ističu iz Auto Moslavac u Virovitici.

Za sva osobna i teretna vozila čija najveća dopuštena masa nije veća od 3,5 tona, dopušteno je koristiti zimske pneumatike (M+S) na svim kotačima ili ljetne pneumatike s najmanjom dubinom profila od 4 milimetra, ali s lancima za snijeg koje je nužno postaviti na pogonske kotače.

– U slučaju nepoštivanja opisanih odredbi o obaveznom korištenju zimske opreme, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, predviđena je kazna od 700 kuna – ističu iz PU Virovitičko-podravske. (www.icv.hr, lmh)

kia 1 Fotor

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content