LUDILO I SUZE U DVORANI TEHNIČKE ŠKOLE Pogodak Smiljčića u infarktnoj završnici za 29:28

Fantastična rukometna večer u dvorani Tehničke škole Virovitica. U derbiju 9. kola 1. HRL Sjever pobjeda rukometaša Viro Virovitice nad ekipom križevačkog KTC-a 29:28, u infarktnoj završnici golom Kristijana Smiljčića u zadnjoj sekundi utakmice.

Bila je to očekivano teška utakmica za domaće rukometaše. Odlični Križevčani od prve su minute pokazali da su u Viroviticu došli po pobjedu i bodove. Doduše, sam početak pripao je Virovitičanima i njihovu vodstvu 3:1, koje gosti ubrzo sustižu te dolaze u prednost od 5:3. Do kraja prvog dijela ekipa KTC-a održava prednost od gol ili dva gdje domaći „lavovi“ uspjevaju u nekoliko navrata izjednačiti ali ne i povesti. Na odmor se odlazi prednošću križevačke ekipe 15:13.

IMG 9419 Custom

U drugom dijelu KTC podiže igru, ekipa trenera Vašarevića ne može pronaći rješenje za raspoložene Markovića, Perajicu i Pehara pa KTC dolazi u prvo osjetnije vodstvo 18:14.

Unatoč pokušajima domaćega trenera da nešto promijeni u igri svojih pulena, Križevčani činilo se, nezaustavljivo jurišaju ka pobjedi. Najveće vodstvo gostiju je u 43. minuti kada imaju velikih +6, odnosno 21:15. Domaćini ipak uspiju smanjiti prednost na 23:20, ali promašenim zicerima ne uspjevaju se potpuno vratiti u igru. Kada je na semaforu u 51. minuti zasvjetlilo vodstvo KTC-a 26:20 vjerojatno nitko od punog gledališta nije očekivao rasplet utakmice u korist domaćih rukometaša. No tada kreće rijetko viđeni povratak domaće momčadi. Promjenom obrane, do tada vrlo koncentrirani gosti počinju griješiti, a na vratima domaćina ukazao se povratnik nakon nekoliko godina neigranja, vratar Matej Matić. Upravo zahvaljujući njegovim obranama, te golovima Vašarevića, Ivana Gašparovića i Moslavca, domaćini na opće oduševljenje pune dvorane uspjevaju ući u zadnju minutu sa izjednačenih 28:28.

IMG 9363 Custom

U sljedećm napadu, isključenjem Luke Poljaka, Križevčani imaju napad i meč loptu. No, još jednom sjajna rekacija Matića na golu 13 sekundi prije kraja, daje priliku Virovitičanima da na kraju ipak ostvare pobjedu. Nakon time-outa trenera Vašarevića, kreće zadnji domaći napad koji prvo završava šutom Luke Moslavca, koji gostujući vratar brani, no lopta se odbija sretno i spretno do Kristijana Smiljčića koji sa zadnjom sekundom pogađa gostujuću mrežu. I tada kreće ludnica po terenu i ogromno veselje domaćih igrača i prepune dvorane koje je potrajalo nekoliko minuta.

Uz već istaknutog Matića, prvi strijelci domaćina bili su Karlo Vašarević s 10, Luka Moslavac s 5, te Ivan Gašparović  4 pogotka. Goste su predvodili Matija Perajica s 8, te Robert Marković i Toni Pehar sa 7 zgoditaka. Odličan je na golu Križevčana bio i vratar Filip Dominik Hančić.

IMG 9425 Custom

Ovom pobjedom Virovitičani su zadržali prvo mjesto na tablici te vjerujemo napravili pravi poziv svojim navijačima na sljedeći veliki derbi kada sljedeće subote u Viroviticu dolazi ekipa Bjelovara. U atmosferi kakva je bila večeras nitko u Virovitici ne može očekivati bodove unaprijed, pa sve ljubitelje rukometa očekuje još jedna rukometna poslastica, možda i veća od ove protiv Križevčana.

RK Viro Virovitica: Matić, Noa Zečević Leis, Vašarević 10, Smiljčić 3, Rešetar, Štimac, Moslavac 5, Sabo, Ig. Gašparović 1, Poljak, Crljenić 3, Starčević, Janjić 3, Iv. Gašparović 4, Smutni i Benko.

Sedmerci: Viro Virovitica 5/5 KTC 3/4

Isključenja: Viro Virovitica 6 minuta KTC 6 minuta.

(www.icv.hr, sž, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”490142″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content