NEMA OPROSTA Vozio bez vozačke s 3.16 promila, ekspresno kažnjen s 11 tisuća kuna

Je li odzvonilo recidivistima koji se i nakon šamara po džepu vraćaju za volan nakon nekoliko čašica previše? Moguće, ako je suditi po posljednjim, vikend akcijama u kojima je policija za volanom zatekla upravo nemarne ponavljače, a Prekršajni sud u Virovitici ekspresnim prekršajnim postupkom izrekao kaznu koja bi im trebala poslužiti kao dobro otrježnjenje.

Naime, policija je petak u Gradini oko 17 sati prilikom redovne kontrole prometa zatekla 41 – godišnjeg muškarca kako bez vozačke dozvole upravlja osobnim automobilom virovitičkih registarskih oznaka i to sa 3.16 promila alkohola u krvi.

Ovaj alkoholni rekorder završio je na Prekršajnom sudu u Virovitici, na kojem je proveden žurni prekršajni postupak i na kojem je dobio visoku novčanu kaznu. Kažnjen je s čak 11 000 kuna. Ujedno, 12 mjeseci smije sjesti samo za volan bicikla jer je dobio i zabranu upravljanja vozilima B kategorije. Godinu dana, dakle, neće moći ni polagati vozački ispit, sve da je i odlučio (konačno) krenuti u autoškolu. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content