OPĆINA SOPJE Doznajte koje se nove aktivnosti provode na području općine

foto: B.A.

U općini Sopje u tijeku je niz novih aktivnosti. Sredstvima Općine Sopje u mjestu Novaki uređeno je i s novim spravama za igranje opremljeno novo dječje igralište. Isto tako, sredstvima Općine, u Vaškoj je provedeno izmuljivanje ribnjaka Športsko-ribolovne udruge ”Smuđ”, a bit će uređen i okoliš. U samom središtu Sopja riješen je dugogodišnji problem odvodnje oborinskih voda, prokopom i zacjevljenjem odvodnog kanala koji je mještanima stvarao probleme za svake jače kiše.

Krajem listopada Općina Sopje, kao investitor, potpisala je ugovor s izvođačem radova ”Karašica-Vučica d.d.” za rekonstrukciju nerazvrstane ceste Sopje – Drava, a ovih su dana započeli pripremni radovi. Projekt je to koji je dobio zeleno svijetlo na natječaju za Mjeru 7 ”Temeljne usluge i obnova sela i obnova sela u ruralnim područjima” Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020.

foto: B.A.

Tim projektom, koji je Općina Sopje prijavila u suradnji s Regionalnom agencijom VIDRA, modernizirat će se cesta koja vodi od naselja Sopja prema rijeci Dravi, dijelu nadaleko poznatom kao odmorište sopjanskoga kraja, pa i stanovnika cijele Virovitičko-podravske županije. Investicija je vrijedna 2.060.556 i u potpunosti se financira putem navedenoga fonda.

Također, u petak, 23. studenoga kreću radovi asfaltiranja parkirališta kod Mjesnog groblja u Sopju.

(www.icv.hr, adf)